Gaffaroğulları, “Polimerler günlük yaşantımızın her alanında”

Ege’de “Polimerler ve Polimerizasyon” konulu söyleşi düzenlendi

Gaffaroğulları, “Polimerler günlük yaşantımızın her alanında”

Ulaş Yıldız/ Shafi Ullah Qaderi

İZMİR(Ege Ajansı)-    Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Konferans Salonunda “Polimerler ve Polimerizasyon” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye, Kansai Altan Boya Sanayi A.Ş Polimer Araştırma Müdürü Murat Gaffaroğulları konuşmacı olarak katılırken öğretim üyeleri ve öğrenciler de etkinlikte hazır bulundu.

Etkinlikte konuşan Murat Gaffaroğulları, polimerlerin önemini, tanımını ve gündelik hayatta kullanılan araç ve gereçlerde polimerin olup olmadığının anlaşılması konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Gaffaroğulları, “Polimerler günlük yaşantımızın her alanında. Örneğin; tıbbi malzem  elerin yapısında, plastik sanayide, paraşütte, kurşungeçirmez yeleğin yapısında polimer bulunabilir” dedi.

Murat Gaffaroğulları, “Monomerler, polimerlerin yapıtaşıdır. Polimer ismini pek fazla bilmememize rağmen gündelik hayatta birçok alanda kullanıyoruz. Polimerler aslında reçinedir. Monomer denilen görece küçük moleküllerin birbirlerine eklenmesiyle oluşan çok uzun zincirli moleküllerdir” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir