EÜ Edebiyat Fakültesi yeni öğrencilerine “merhaba” dedi

Pınar Tokat/Zozan Deryaler

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi(EÜ) Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı oryantasyon programı düzenlendi.  Programa EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eşref Abay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında Dr. Eren Akçiçek, “Kent, Kentlilik ve İzmir” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Programda konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, yeni eğitim döneminde öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Danışmanlık Yönergesini bu sene uygulamaya koyduk. Daha önce öğrenci, öğretim üyesini hiç görmeden mezun oluyordu. Biz, öğrenci ile hocalarımızın daha interaktif olmasını istiyoruz. Turkuaz Masa Çözüm Merkezi’ni de öğrencilerimizin kullanımına açtık. Yerleşkemizde sosyal imkânların çok çeşitli ve zengin olması, öğrencilerimize kültürel, sosyal ve spor faaliyetlerini yakından takip edebilme olanağı sunuyor. 7/24 yaşayan bir kampüsümüz var. Üniversitemizin sizlere sunduğu imkânları sonuna kadar kullanın” dedi. Rektör Budak “Edebiyat Fakültesinin güçlü bir kadrosu var. Hocalarımızın ve bizlerin kapısı her zaman sizlere açık” diye konuştu.

Programın açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eşref Abay, üniversiteyi ve bölümleri tanıtarak, bünyesinde “Eski Eser Müzesi” bulunan tek fakültenin Edebiyat Fakültesi olduğunu vurguladı.

Program kapsamında Dr. Eren Akçiçek;  “Kent, Kentlilik ve İzmir” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Akçiçek gerçekleştirdiği sunumda, “İzmir’in en büyük özelliği insanların birbirleriyle sosyalleşebileceği mekanların çok olması. Ancak kentler mekan olmanın ötesinde tarihi, sosyal, kültürel, siyasi özellikleri de bünyesinde barındırır. İzmir, aynı zamanda dişi, zengin, bereketli bir şehirdir” diye konuştu.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Budak, bölüm birincilerine başarı sertifikalarını takdim etti.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir