Ege Üniversitesi’nde “Planlama Eğitimi” verildi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Kurumsal- Bireysel Danışmanlık ve Özel Eğitim Merkezi (KUBİDEM) işbirliğinde “Planlama Eğitimi” toplantısı gerçekleştirildi. Eğitimi, KUBİDEM Yöneticisi Özlem Otur verdi.

Programa, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Gürses, EGEMM Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Yiğit Açık,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Kurumsal ve bireysel gelişim süreçlerinde “Planlamanın Önemi ve Detayları” hakkında bilgiler veren Özlem Otur,  planlama temeli oluşturulurken, farkındalık, disiplin, bakış açısı, dönüm noktası, potansiyel ve öğrenme döngüsü gibi kavramlara da dikkat edilmesi gerektiğini, bir değişim yaratmak ve ulaşmaya değer bir gelecek için de, stratejik planlama yapmanın önemli olduğunu dile getirdi.

Özlem Otur, ekip içindeki her insanın farklı niteliklere sahip olmasının, bu farklılığı dikkate alarak planlama yapmanın, her etkinlik için “sorumlu, görevli, danışılacak ve bilgilendirilecek” kişilerin doğru belirlenmesinin, “başarı ve verimlilik” için gerekli olduğunu vurguladı.

 Özlem Otur,  “Sistemde kimin ne yapacağının netleşmesi, kişilerin görev ve sorumluluklarının anlaşılmasını sağlar, belirlenen tarihlerde işin gerektiği şekilde bitirilmesine yardımcı olur, iletişim ve koordinasyon düzeyini yükseltir” dedi.

 Günlük görevlerin yerine getirilmesiyle, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabileceğine, böylelikle kurumun ya da bireyin egemen değerleri doğrultusunda ilerleyebileceğine de dikkat çeken Özlem Otur,  SMART prensiplerle belirlenen hedeflere ulaşabilmek için planlama yapmak kadar, takip, kontrol ve önlem süreçlerinin de önemli olduğunu anlattı. Ayrıca bir planda, şuanda neredeyiz, nerede olmayı istiyoruz, olmak istediğimiz yere nasıl ulaşabiliriz, yol haritamızı nasıl denetler ve nasıl ölçebiliriz? gibi soruların yanıtlarının da belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Otur, toplantının sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir