“İMA/IMPLICATION” YERLEŞTİRME- PERFORMANS- VİDEO ART SERGİSİ

Ceren Badur

 İsveç Enstitüsü’nün desteklediği,  Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi İşbirliğinde “Kimlik ve Toplumsal Cinsiyet” konuları odaklı proje kapsamında 22 lisans öğrencisinin eserlerinin gösterildiği “İma/Implıcation” enstalasyon performans sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Pekmez, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Doç. Dr. Esin Pekmez, “Bu gibi projeler ve etkinlikler beni çok heyecanlandırıyor. Katkısı olan herkesi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Merih Tekin Bender  ise “İsveç Enstitüsünün desteklediği bir proje çerçevesinde Doç. Dr. Louise Wallanberg ve Sanatçı Ludmila Christeseva, Prof. Dr. Konca Yumlu hocamız ile iletişime geçerek bir proje başlattılar. Bu projeye Güzel Sanatlar Bölümü olarak bizler de destek verdik. Projenin ilk aşamasına Ekim ayında workshoplar ile başladık. Burada ‘Cinsiyet ve Kimlik’ temalı workshoplar gerçekleştirdik. Doç. Dr. Louise Wallanberg ve Sanatçı Ludmila Christeseva etkinliklerimizde konferanslar düzenlediler. Konuştuk, tartıştık ve sonrasında altı aylık bir süreçte 22 öğrencimizle Dr. Emine Halıçınarlı hocamızın yönettiği ve benim yönettiğim gruplar ile sanatsal bağlamlar üzerinde çok fazla toplantı yaparak bu projenin aşamalarını koordine ettik. Bütün bir süreç boyunca öğrencilerimiz çağdaş bir sanat etkinliği nasıl gerçekleşir, grup faaliyetleri nasıl yürütülür bunun güçlüklerini ve güzelliklerini keşfettiler.   22 öğrencimizin her biri bu süreci etkileşimli bir şekilde yürüttü ama bireysel farklılıklarını yansıttı. Sergimiz sonunda bir video arta dönüşecek ve etkinliğimizin İsveç’te bir sanat galerisinde gösterimi gerçekleşecek. Hepinizi bu süreci bizimle birlikte izlemeye davet ediyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sergilenen  bir eseri ile ilgili konuşan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 4. sınıf öğrencisi Melike Koparan, “ Çalışmam Adem ve Havva’yı temsil ediyor. Oradaki hikâyeden yola çıktım. Koyu renkle boyanmış eller Adem ve Havva’nın işlediği günahı vurguluyor. Bu nedenle daha koyu renk ile boyamak istedim. Elma, yedikleri elmayı temsil ediyor. Yuvarlak ise dünyamız ve yeryüzünü anlatıyor. Aşağıdaki eller de bizleri yanı insanları temsil ediyor ve dünyayı çevreliyor “dedi. “İma/Implıcation”  sergisi  17 Mayıs’a kadar sanatseverlerini  bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir