Ege’de, Prof. Dr. Tanju Nemli’ye son veda

Merve Kahramanlı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Tanju Nemli hayatını kaybetti. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Tanju Nemli’ye veda töreni gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Nemli’nin eşi Prof. Dr. Yıldız Nemli, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, törende yaptığı konuşmada Ege Üniversitesi için hüzünlü bir gün yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Budak, “Tanju Hocamızın hem öğrencisi hem de mesai arkadaşı olmam dolayısıyla yakından tanıyan birisi olarak gerçekten çok üzgünüm. Bizde çok farklı izlenimler bıraktı. İnanılmaz bir samimiyeti, dürüstlüğü ve coşkusu vardı. Bizim aklımızda hep o olumlu düşünceleri, iyi niyeti, ülke için vatanseverliği kaldı, kalacak. Ne desek sözün bittiği yerdeyiz. Yıldız Hocama, evlatlarına, arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, “Ben, Tanju Hocamızı 1982 yılında tanıdım, kendisinden bir ders aldım. Kendine has üslubuyla, babacan tavrıyla, öğrenciye yaklaşım tarzıyla en zor anlaşılan dersleri bile kolay hale getiren bir kişiliği vardı. Hemen hemen her yaz birlikte vakit geçirme fırsatı bulduk ve hocamızı daha yakından tanıma şansım oldu. Gülmeyi çok seven, şen kahkahalar atan bir hocamızdı. Başta Yıldız Hocamız olmak üzere değerli Nemli ailesine, fakültemize, üniversitemize ve bütün tarım camiasına baş sağlığı diliyorum. Ruhu şahd, mekanı cennet olsun” dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu “Acımız büyük. Bugün, bu önemli kayıp vesilesiyle buradayız, kıymetli hocamızı ebedi yolculuğuna uğurluyoruz. Her ölüm acıdır ama bazı ölümlerde acı ve hüzün, onurla birlikte gelir. Acıyı her hissettiğinizde yüreğinizde duyduğunuz derin sızıyla gönlünüzdeki büyük bir gururu birleştirirsiniz. Hocamız hem bilimsel çalışmalarıyla hem de yetiştirdiği değerli bilim insanlarıyla kurumumuza ve camiamıza büyük hizmetler verdi. Bizim hatıralarımızda tüm bunların yanında sevecenliği, dürüstlüğü ve daha sayamadığım birçok insani  vasıfları kalacak. Tüm yakınlarının acısını anlıyor ve paylaşıyoruz. Hocamızın ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

Prof. Dr. Nemli’nin vefatı için gelen taziye mesajlarının okunmasının ardından eşi Prof. Dr. Yıldız Nemli söz aldı. Prof. Dr. Yıldız Nemli, “Her zaman iyi bir baba ve evine sadık bir insandı. Bunlar olduğu için biz 45 yıl birlikteliğimizi sürdürdük. İnsani değerleri olan biriydi. Kendisine büyük saygı ve sevgi duyuyorum. Kendisini vefatı öncesi onayını aldığım ve benim de yerimin hazır olduğu Ayvalık’a götüreceğim. Onu çok seven ailem ve arkadaşlarının yanında olmasını istiyorum. Biz, onunla orada birleşeceğiz. Katılımınız için hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi iletiyorum, çok teşekkür ederim”  dedi.

Ege’de, Prof. Dr. Tanju Nemli’ye son veda” için bir yorum

  • 14 Mart 2019 tarihinde, saat 22:03
    Permalink

    Titiz ve kapsamlı tören organizasyonunuz için çok teşekkür ederiz..Tören sırasındaki resim ve videolarınıza sahip olmak isterim..Tekrar teşekkürler. Doktor Seymen Nemli S.B.Ü BOZYAKA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir