Ege’de sanal gerçeklik uygulamalarının ebelik eğitiminde kullanılmasına yönelik proje

Sanal gerçeklik uygulamalarının ebelik eğitiminde kullanımı açısından bir ilk olan “Yenidoğanın İlk Bakımına Yönelik Bir Sanal Gerçeklik Simülasyonunun Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” proje sunumuna Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak katıldı. Projenin danışmanlığını EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Esin Çeber Turfan’ın yürütücülüğünü ise Sağlık Bilimleri Enstitüsü Ebelik Anabilim Dalı Doktora programında Araştırma Görevlisi Serap Öner’in projesi ebelik eğitiminde sanal gerçeklik uygulamalarının kullanılması yönünde bir ilke imza atıyor.

EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sunuma Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Esin Çeber Turfan ve akademisyenler katıldı. Toplantıda konuşan Rektör Budak, “Sanal gerçeklik uygulamalarının ebelik eğitiminde kullanımı açısından bir ilk olan, üniversitemiz Ebelik  Anabilim Dalı Doktora programında Araştırma Görevlisi Serap Öner’in Prof. Dr. Esin Çeber Turfan danışmanlığında yürüttüğü ‘Yenidoğanın İlk Bakım  Simülasyonu’ projesi nedeniyle tebrik ediyorum” dedi.

Çalışmanın Kovid-19 pandemisi sürecinde bilişim teknolojilerinin ebelik eğitiminde de kullanılmaya başlanması açısından bir ilk olma niteliğine sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, “Son yıllarda önemi her geçen gün artan sanal gerçeklik uygulamaları Ebelik eğitiminde de kullanılmaya başlanabilecek. Sanal laboratuvarların kurulması; pandemi döneminde daha da çok ihtiyaç duyulan bireyselleştirilmiş eğitimlerin geliştirilmesi, ebelik öğrencilerinin uzaktan eğitimlerinin maliyet etkin olabilmesi, uygulamalı eğitimlerde pratik yapma olanağının artması, gelecekte ‘Bilişim Ebeliği’, ‘Sağlık Mühendisliği’ gibi yeni vizyonlar yaratması bakımından üniversitemiz için yeni ve çağa uyumlu bir atılım olması yönünden önem taşıyor. Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde sanal laboratuvarların kurulması; sanal gerçeklik ve simülasyon ile ebelik eğitiminin bilişimle buluşması planlanıyor” dedi.

Proje ile ilgili konuşan Araştırma Görevlisi Serap Öner, çalışmanın ayrıca Aliye Üster Vakfı proje desteğini de aldığını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir