Ege Üniversitesi TÜBİTAK destekli projelerde Türkiye birincisi

Bilişim altyapıları kurarak ve bilgi teknolojilerini kullanarak araştırmalara temel olacak bilgi kaynaklarının oluşturulması ve ülke genelinde erişime sunulması hizmetlerini yürüten TÜBİTAK’a bağlı bir enstitü olan ULAKBİM tarafından üniversitelerin performans göstergeleri belirlendi. Ege üniversitesi 2015-2019 yılları arasında TÜBİTAK destekli 145 proje ile Türkiye birincisi oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Araştırma üniversitesi olma yolundaki çalışmalarımız devam ederken, ulusal ve uluslararası sıralamalarda üniversitemiz yükselişini sürdürüyor. Ege Üniversitesi olarak, 2023 hedeflerine yönelik vizyonumuzu ve stratejimizi öğrenci odaklı olmak, araştırma üniversitesi olmak ve eğitim öğretimde kalite akreditasyon hedefi ile  üç somut parametre üzerinde yürütüyoruz. Bu bağlamda da tüm akademik ve idari çalışanlarımız ile bir gönül seferberliğinde üniversitemizi tüm alanlarda üst sıralara taşımayı hedefliyoruz. Bu başarılarda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Türkiye adresli hakemli dergiler ile TÜBİTAK tarafından desteklenen projelere bibliyografik/tam metin erişimin yanı sıra, atıf ve performansların ölçülerek yazar, kurum, bilim dalı ve dergilerle ilgili analizlerin yapıldığı Fen ve Sosyal Bilimler alanlarını kapsayan ulusal atıf dizini olan TR Dizinde 10 bin 164 yayınla beşinci, 9 bin 745 atıfla dördüncü olan Ege Üniversitesi 2015-2019 yılları arasında TÜBİTAK destekli 145 proje ile Türkiye birincisi oldu.

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından biyometrik analizle uluslararası atıf dizinleri üzerinden ülke, üniversite, konu ve araştırmacı bilimsel yayın performansları ölçülerek hazırlanan gösterge raporunda; 2018-2019 yılları arasında Ege Üniversitesi Web of Science’da (WOS) 2051 yayınla Türkiye’de 7’inci sırada yer alırken 2009-2019 yılları arasında 140 bin 484 uluslararası atıfla 6’ncı sırada yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir