Ege’de “Hemşirelikte Eğitim/Öğretim Lisans Eğitim Çalıştayı” düzenlendi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından  “Hemşirelikte Eğitim/Öğretim Lisans Eğitim Çalıştayı-I” etkinliği düzenlendi. Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge’nin yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştay Başkanları Doç. Dr. Fatma Orgun ve Dr. Öğr. Üyesi Nilay Özkütük’ün açılış konuşmalarını yaptığı etkinlik, Prof. Dr. Ayşegül Bilge ve Prof. Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında gerçekleşen “Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Öğretim Dersinin Tarihçesi” konferansıyla devam etti. Konferansta konuşan EÜ Hemşirelik Fakültesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Ayla Bayık Temel; hemşirelik eğitiminin sürekli gelişmesi, hemşirelerin eğitimi, sertifikasyonu, hizmetçi eğitimleri ve profesyonel gelişim konularında bilgiler verdi. Prof. Dr. Bayık Temel, ‘‘Hemşirelik eğitiminde kalite ve akreditasyon tüm bilim dallarında olduğu gibi son günlerde YÖK ve YOKAK’ın en çok üzerinde durduğu konular. Henüz değilse de akreditasyon gelecekte zorunlu hale gelecek. Her hemşirenin eğitim-öğretim bilgisi ve becerisi olmalı, ancak nitelikli hemşirelerin yetiştirilmesi için hemşirelik eğitimi alanında uzmanlaşmış eğitimciler yetişmelidir’’ diye konuştu.

Prof. Dr. Gülseren Kocaman ve Prof. Dr. Ayla Keçeci’nin başkanlığını yaptığı panelde ise “Lisans Eğitiminde Hemşirelikte Eğitim-Öğretim Dersine Genel Bakış” konusu işlendi. Panel kapsamında; Doç. Dr. Fatma Orgun, “Lisans Eğitiminde Hemşirelikte Eğitim-Öğretim Dersinin Mevcut Durumu”, Dr. Öğretim Üyesi Nilay Özkütük, “Hemşirelikte Eğitim-Öğretim Dersi Yurtdışı Örnekleri”, Prof. Dr. Hülya Kaya ise “Hemşirelikte Eğitim-Öğretim Dersini Alan Öğrencilerden Beklenen Yenilikler” başlıkları altında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etkinlik, yapılan grup çalışmaları ve çalıştay raporunun sunulmasının ardından sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir