Egelilerden Orman Bölge Müdürlüğüne geçmiş olsun ziyareti

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar ulaşarak geniş bir ormanlık alana zarar veren yangının ardından Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve akademisyenlerden oluşan komisyon, İzmir Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Rektör Budak, “Yangında zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Bölge Müdürlüğümüz öncülüğünde yürütülecek çalışmalara Ege Üniversitesi olarak tüm gücümüzle destek olacağız” diye konuştu.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar ulaşarak geniş bir ormanlık alana zarar veren yangının ardından, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın talimatıyla Egeli akademisyenlerden oluşan komisyon, çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Budak ve komisyondaki akademisyenler, İzmir Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ege Üniversitesinin, bilimsel birikimi, geliştirdiği projeleri ve mensuplarıyla yaraların sarılmasında üzerine düşeni yapacağını söyleyen Rektör Budak, “Yangının hemen ardından farklı disiplinlerden öğretim elemanlarımızla oluşturduğumuz komisyonumuzla çalışmalarımıza hızla başladık. Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması, toprak analizleri, toplumda farkındalık oluşturmak gibi projeler üzerine değerlendirmelerde bulunuyoruz. Hem projelerimizi paylaşmak hem de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek üzere Bölge Müdürümüzü ziyarete geldik. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Bölge Müdürlüğümüz öncülüğünde yürütülecek çalışmalara Ege Üniversitesi olarak tüm gücümüzle destek vereceğiz” dedi.

GELİŞTİRİLEN PROJELER PAYLAŞILDI

Egeli akademisyenler tarafından geliştirilen projeleri bölge müdürlüğü ile paylaştıklarını kaydeden Rektör Budak, “Yangının hemen ardından akademisyenlerimizle neler yapabileceğimiz üzerine toplantılar düzenledik. Farklı disiplinlerdeki akademisyenlerimiz kendi bilim dallarına göre fikir ve çalışmalarını proje haline getirdi. Bu projeleri bölge müdürümüzün yönlendirdiği yetkililerle hocalarımız tekrar görüşüp değerlendirecek. Böylesi büyük bir konuda bağımsız hareket etmeyi doğru bulmuyoruz. Devletimizin tüm kurumları birlik içinde, her birim kendi uzmanlık alanına göre yaraların sarılması için çalışma yürütürse daha güçlü olacağımıza inanıyoruz. Bu anlamda, daha önce de kendisiyle görüştüğüm Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 “ZİYARETTEN MUTLULUK DUYDUK”

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile Ege Üniversitesinin bağlarının geçmişe dayandığını hatırlatan Bölge Müdürü Erol, “Rektör hocamız ve akademisyenlerimize ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Ege Üniversitesi ile müdürlüğümüzün çok eskiye dayalı bir bağı var. Bu ziyaretten de ayrıca mutluluk duyduk. Hocalarımızın geliştirdiği projeleri, birim sorumlularımız ayrıca görüşerek uygulamaya geçirebiliriz. Zor günümüzde yanımızda olan ve böyle bir çalışmada bulundukları için Rektör Hocamıza ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Birlikte yaralarımızı hızla bir şekilde saracağımıza inancım tam” dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir