Prof. Dr. Metin Birkan Yıldırım’a Ege Üniversitesi Senatosu tarafından Hizmet Ödülü verildi

Rektör Prof. Dr. Budak, hocasına ödülünü elini öperek verdi

İZMİR(Ege Ajans)– Ege Üniversitesi’nin, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer almasına katkı koyan Egeli bilim insanları unutulmuyor. Fen ve Mühendislik bilimleri alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Birkan Yıldırım’a Ege Üniversitesi Senatosu tarafından hizmet ödülü verildi.

Fen ve mühendislik bilimleri alanında özellikle tarla bitkileri bilim dalındaki ıslah çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda başarılı bir performansa sahip olan Ege ve Dicle Üniversitelerinde yönetici ve kurucu olarak görevler üstlenen Ziraat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Birkan Yıldırım’a hizmet ödülü senato toplantısında verildi. Prof. Dr. Yıldırım, ödülünü Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden aldı.

Prof. Dr. Budak yaptığı konuşmada “Üniversitemizin bu günlere gelmesinde önemli katkıları olan bilim insanlarını unutmadığımızı her zaman hatırladığımızı vurgulamak istiyorum. Sayın Prof. Dr. Metin Birkan Yıldırım da yaşamını bilime adamış bir bilim insanıdır. Kendisine üniversitemize ve Türk bilimine yaptığı katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Budak kendisinin de hocası olan Prof. Dr. Yıldırım’a ödülünü verirken “Annelerin Babaların ve öğretmenlerin eli öpülür. Prof. Dr. Yıldırım benim de hocam” diyerek elini öptü.

Senato toplantısında daha sonra Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlüğe atanan öğretim üyelerine atama tebrik belgeleri verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir