Ege’den “Tıp Tarihi: İstanköy’den Galaksilere” semineri

Nurgül Erarslan – Gamze Elif Elekler

 İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü tarafından “Tıp Tarihi: İstanköy’den Galaksilere” konulu seminer düzenlendi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroentereloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ömer Özütemiz tarafından verildi. Seminere, Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Sami Korkmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tıp tarihini etkileyen buluş ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özütemiz, görsel materyaller yardımı ile sunumunu destekledi. Prof. Dr. Özütemiz, dünyanın birçok yerinde, farklı kültür ve inançlar doğrultusunda yapılan bazı işlemlerin tıp tarihinde de büyük etkisi olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Özütemiz; klonlama, İnsan Genom Projesi ve ilk sentetik genom konularına da değindi. Prof. Dr. Özütemiz, Nobel gibi büyük ödülleri kazanmış bu tip projelerin bilim için çok büyük önem taşıdığını belirtti.

Seminer sonunda  Prof. Dr. Kemal Sami Korkmaz tarafından Prof. Dr. Ahmet Ömer Özütemiz’e “Katılım Belgesi” verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir