“Sektörün Gözünden Tarım 4.0”

Yaşar Karabodur-Oğuzcan Aslan

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesinde düzenlenen “Tarım 4.0 Disiplinlerarası Tematik Ege Zirvesi” kapsamında “Sektörün Gözünden Tarım4.0” paneli gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Konferans Salonu’nda yapılan panele akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

EÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden Uğur Göçen, Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri Uzmanı Coşkun Yıldırım ve Doktar Tarım ve Hayvancılık Sosyal Medya Uzmanı Serap Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Doktar Tarım ve Hayvancılık Sosyal Medya Uzmanı Serap Öztürk “Şirket olarak 11 milyon hektar kayıtlı toprak alanımız var. Bunun 10 bin hektar alanını uydudan takip ediyoruz. Bu konularda çalışmalarımızı ilaç firmaları, üniversiteler ve devletle birlikte sürdürüyoruz” dedi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden Uğur Göçen “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, daha fazla öğrenci kazanmak için değil nitelikli öğrenci yetiştirmek için çalışan bir üniversite. Türkiye’ de tek akıllı sera bizde mevcut. Bu tarz tarımsal modellemelere çok önem veriyoruz. Amerika’daki üniversiteler ile iş birliğimiz var. Şu anda ziraat diploması verip de İngilizce eğitimi veren tek üniversiteyiz” dedi.

Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri Uzmanı Çoşkun Yıldırım “Bu sektörde ilk tarımsal bilgi ve ticaret odaklı portalları ‘tarımsalpazarlama.com’ ve ‘tarım.com.tr’ adresleri ile biz başlattık. Bu projelere sponsorları sağlamak üzere Türkiye’nin en büyük telekominasyon şirketine başvurduk ve 22 dakikalık bir toplantının sonunda bu iş bize uygun değil diyerekten anlaşma sağlayamadık. Daha sonra vodafone şirketi ile iş ortaklığı yaptık. Projeleri vodafone şirketinin sponsorluğu ile uluslararası alanda tanıtımı yapıldı ve bu projenin isim hakkı Vodafone Akıllı Köy olarak ilke imza attı” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir