YÖK, EÜ Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini Onayladı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri, Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğü girdi.

Ege Üniversitesi’ni akademik olarak dünya üniversiteleri arasında daha üst seviyelere taşıma hedefi doğrultusunda yeniden düzenlenen “Ege Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri” Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) tarafından kabul gördü.

Ege Üniversitesinin tüm akademik birimlerinde Ar-ge ve inovasyonun öncelikli hale gelmesi ve bir kültüre dönüşmesi için yoğun gayret gösteren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  yükseköğretim kurumları içinde bir zoru başararak Ege Üniversitesinde ar-ge ve inovasyon iklimini oluşturma adına önemli adımlar attı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin fiziki ve bilişim altyapısının yanı sıra akademik altyapısını güçlendirecek önemli uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Mevzuat ve uygulama kaynaklı metinleri; akademik başarımızı artıracak, işlerimizi kolaylaştıracak, bürokrasiyi azaltacak, bilimsel alt yapımızı güçlendirecek hale getiriyoruz. Yönetmelik ve yönergelerimizi uluslararası kriterler çerçevesinde yeniden tanzim ediyoruz. Akademik alt yapımızı daha da kaliteli hale getirecek bu düzenleme, üniversitemizin geleceğine yaptığımız en önemli yatırımlardan biri oldu. Yeniden düzenlenen “Ege Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri” Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) tarafından kabul gördü. Kısa sürede bunun çıktılarını alacağız. Kendimize koyduğumuz ilk hedefimiz olan ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanını almamıza katkı sağlayacağını düşünüyorum. Göreve geldiğim günden bu yana kurumumuz öncülüğünde yapılan bilimsel araştırmaları artırmak, görünür kılmak için bir seferberlik başlattık. Bunun meyvelerini alıyoruz. Hedefimiz, Dünyanın en iyi 500 üniversitesi içinde yer almak. Uzun bir çalışma döneminin ardından YÖK tarafından kabul edilen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir