Farkındalık yaratmak için sahada buluştular

Rektör Budak’tan Ege’de anlamlı maç

Farkındalık yaratmak için sahada buluştular

Menduha Ceylan

İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi (EÜ) Özel Eğitim Topluluğu ve İzmir Down Sendromlular Derneği işbirliğiyle Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla kaptanlığını EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yaptığı Ege Masterler takımıyla down sendromlu gençler maça çıktı. Özel bireylerin galip geldiği maçın ardından Rektör Budak, “Down sendromlu bireylerin toplumdaki yerlerini fark ettirebilmek, bu toplumda bir arada yaşadığımızı vurgulamak hepimizin görevi” dedi.

Ege Üniversitesi 50. Yıl Spor Salonunda, EÜ Özel Eğitim Topluluğu ve İzmir Down Sendromlular Derneği işbirliğiyle Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla özel bireyler, Ege Masterler takımıyla maça çıktı. Etkinlikte taraftarlar tribünü boş bırakmadı. Taraftarların sık sık tribüne çağırdığı Rektör Budak ve özel gençler, üçlü çektirdi.

Gol atıp tribüne koştular

Maçta birbirleri arasında pas yapıp rakip kaleye ulaşan özel gençler, adeta gol olup yağdı. Gençler, her golün ardından sevinçlerini taraftarlarla paylaştı. Penaltı atışları da yapılan maçta Rektör Budak, kaleye geçti. Down sedromlu bireylerin büyük farkla kazandığı maçın ardından bir değerlendirmede bulunan Rektör Budak, “Güzel bir karşılaşma oldu, taraftarlar yalnız bırakmadı. Çocuklarımız mutluluğu her şeye değer. Üniversitelere düşen en büyük görevlerden birisi de topluma duyarlılık göstermektir. Özel bireylerimizle sadece engelliler gününde değil, her fırsatta bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Ayrıca Ege Üniversitesi olarak onların daha rahat bir yaşam sürdürebilmesi için çalışıyoruz. Down sendromlu evlatlarımıza yönelik yapılan faaliyetlere üniversite olarak destek veriyoruz. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik Kürsümüz, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği kurarak ‘Down Sendromu A dan Z’ye’ adlı geniş çaplı bir kitap yayınladı” diye konuştu.

Özel bireylerin eğitimine yarar sağlanacak       

Üniversite olarak özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik de bir araştırma merkezi kurduklarını dile getiren Rektör Budak, “Araştırma merkezimiz YÖK’ten resmiyet kazanarak devreye soktuk. İzmir’imizde artık özel eğitime ihtiyaç duyan gençlerimiz için bir eğitim merkezi var. Ülkemizin refahı, eğitim düzeyi, toplumsal olarak bilincimiz ve kültürümüz arttıkça biz down sendromlu olsun özel eğitime ihtiyaç sahibi çocuklarımız olsun daha fazla alana ve daha fazla eğitime imkan sağlayacak ortamları oluşturacağız. Üniversitemizde böyle bir eğitim merkezi kurulması da sadece İzmir’e, Ege Bölgesi’ne değil ülkemize hizmet edecek. Hocamızla birlikte duyarlılık gösteriyoruz. YÖK başkanımız da buna imkan sağladı, resmiyet kazandı. Ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

İzmir Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu ise “Rektörümüzün güzel  davetinden mutluluk duyduk. Bizler engelliler günü için hiç kutlama yapmadık. Sadece engelliler gününde farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu farkındalık Ege Üniversitesi sayesinde gündeme getirdik. Böylesine dikkat çekici farkındalık etkinliğinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir