İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİ İSRAİL ARAVA’ DA FİLM ÇEKECEK

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü öğrencileri  Erkan Bahadır ve Nergis Karadağ, İsrail’de düzenlenecek olan 6. Uluslararası Arava Film Festivali’ne Türkiye’den gidecek beş kişi arasına seçildi. Genç sinemacıları tebrik eden Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Öğrencilerimiz Ege Üniversitesi İletişim Fakültesini ve Ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil edecekler. Arava Çölü’nde film çekme şansını yakalayacaklar. Güzel ve önemli bir deneyim yaşayacaklar. Kendileri ile gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bir ay önce Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’ne davet edilen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin başarıları hız kesmeden devam ediyor. Ayvalık’ta, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Kabadayı danışmanlığında içerik üretimi yapan Erkan Bahadır, Gülenay Koçak, Habibe Nur Özdemircan, Nergis Karadağ ve Tolga Geç isimli öğrenciler, festival boyunca katıldıkları atölyeler ve izledikleri filmlere dair irdelemeleri ile sosyal medyada yüksek oranda takip edildi. Egeli genç sinemacıların bu başarısı yeni bir festival daveti ile ödüllendirildi. Ayvalık ekibinden iki Radyo-TV ve Sinema öğrencisi, Erkan Bahadır ve Nergis Karadağ, İsrail’de düzenlenecek olan 6. Uluslararası Arava Film Festivali’ne Türkiye’den gidecek beş kişi arasına seçildi. Arava Film Festivali’nde üç gün boyunca ağırlanacak Egeli gençler, Arava Çölü’nde film çekme şansına sahip olacak ve bu ilginç deneyimi uluslararası alanda profesyonellerle tartışma imkânı bulacak.

Genç sinemacılar ise bundan sonraki hedeflerini ülke dışında film çekmek olarak belirlediklerini dile getirdiler.