Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü’ne “Onay Belgesi”

“Radyasyondan Korunma Eğitimleri”ni EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü verecek

 Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü’ne  “Onay Belgesi”

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından Ege Üniversitesi (EÜ) Nükleer Bilimler Enstitüsüne  “Radyasyondan Korunma Eğitimleri”ni vermek üzere “Onay Belgesi” verildi.  

Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatma Yurt Onaran, bu belgenin oldukça önemli ve Enstitü için çok değerli olduğunu ifade ederek, “Onay Belgesi ile enstitümüz tarafından radyasyondan korunmak için çeşitli eğitimler verilecektir. Bu belgeyi almak bizim için gurur verici” dedi.

Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü, 6 Mart 2018 tarihli “Radyasyondan Korunma Eğitimlerinin Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar’ın 39. maddesi kapsamında Endüstriyel Uygulamalarda Radyasyondan Korunma, Endüstriyel Radyografide Radyasyondan Korunma, Radyoaktif Madde Taşımacılığında Radyasyondan Korunma, Radyasyon Ölçümü ve Radyasyondan Korunma, Bir Günlük Radyasyondan Korunma eğitimlerini vermek üzere “Onay Belgesi” almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü’nde Türkiye Atom Enerjisi (TAEK) onaylı Radyasyondan Korunma Eğitimleri kapsamında “Endüstriyel Radyografide Radyasyondan Korunma Kursu (ERRK)”, “Endüstriyel Uygulamalarda Radyasyondan Korunma Kursu (EURK)”, “Radyoaktif Madde Taşımacılığında Radyasyondan Korunma Kursu (RMTRK)”, “Radyasyon Ölçümü ve Radyasyondan Korunma Kursu (RÖRK)”, “Bir Günlük Radyasyondan Korunma” kursları verilecek.

Kurs tarihlerine ve kimlerin başvurabileceğine dair bilgilere https://nbe.ege.edu.tr/ adresinden ulaşılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir