Ege Üniversitesi Türkiye’nin “En İyi Küresel Üniversiteleri” arasında

 US News & World Report’un hazırladığı ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri’ sıralamasında pek çok alanda yükseliş gösteren Ege Üniversitesi,  Türkiye’nin “En İyi Küresel Üniversiteleri” arasında yer aldı. US News & World Report sitesinin hazırladığı “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralaması 2020 verileri açıklandı. Ege Üniversitesi “Ziraat Bilimleri”nde dünya 169’uncu, “Bitki ve Hayvan Bilimleri”nde dünya 416’ncı sırada yer alırken her iki alanda da Türkiye 1’incisi oldu. “Klinik Tıp Alanı”nda 455’inci sıraya yükselen Ege Üniversitesi, Türkiye’nin En İyi Küresel Klinik Tıp Alanı sıralamasında 4’üncü oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu ve benzeri kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmelerde daha üst sıralarda yer almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Küresel alanda tanınan ve tercih edilen bir üniversitesi olma hedefimize sağlam ve güçlü adımlarla ilerliyoruz. Üniversitemiz, US News & World Report’un hazırladığı “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasına göre Ziraat Bilimlerinde dünya 169.’su Türkiye 1.’si,  Bitki ve Hayvan Bilimlerinde dünya 416.’cısı Türkiye 1.’si Klinik Tıp Alanında  455.’si  Türkiye 4.’sü oldu. Üniversite olarak sağlık temalı bir üniversite konseptine doğru ilerliyoruz. Çünkü güçlü bir sağlık alt yapımız bulunuyor. Sağlık temalı  disiplinler arası önemli projeler  yapıyoruz. Üniversitemizin başarısını daha yukarılara taşımak için el birliği ile çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.  Bizleri gururlandıran herkese teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin özellikle tıp eğitimi, medikal ve biyomedikal konular başta olmak üzere anestezi, kardiyoloji, dahili tıp, gastroenteroloji, radyoloji ve genel cerrahi alanlarında güçlü olduğu görüldü.

Clarivate Analytics INcites’in analizleriyle belirlenen üniversiteler öncelikli olarak global araştırma saygınlığı, bölgesel araştırma saygınlığı, yayınlar, kitaplar, konferans bildirileri, normalize edilmiş atıf etkisi, toplam atıflar, en çok atıf alanlar arasında yüzde 10’a giren yayın sayısı, en çok atıf alanlar arasında yüzde 10’a giren yayın oranı, uluslararası iş birlikleri, uluslararası iş birlikleri sonucu çıkan yayınlar, en çok atıf alanlar arasında yüzde 1’e giren, yayın sayısı ile en çok atıf alanlar arasında yüzde 1’e giren yayın oranlarına göre değerlendiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir