Ege Ajans’ın yeni müdürü Doç. Dr. Şadiye Deniz oldu

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Genel Gazetecilik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şadiye Deniz, Ege Ajans Haber Merkezi’nin “Sorumlu Haber Merkezi Müdürü” oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye’nin üniversite bünyesinde kurulan ilk akademik haber ajansı olan Ege Ajans’a Doç. Dr. Şadiye Deniz’i “Sorumlu Haber Merkezi Müdürü” olarak atadı.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle,  Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak yayın hayatına devam eden Ege Ajans, Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Kamu Yönetimi Lisans Programından mezun olan Doç. Dr. Deniz, Yüksek Lisansını da aynı üniversitede aynı program üzerine yaptı. 2005 yılında Ege Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan Deniz, 2009 yılında Genel Gazetecilik Anabilim Dalında doktorasını tamamladı, 2014 yılında uygulamalı iletişim alanında Doçent ünvanı aldı. Uzmanlık alanı dijital gazetecilik, habercilik etiği, siyasal iletişim, haber ve söylem olan Deniz’in gazetecilik ve medya çalışmaları konusunda çok sayıda yayını bulunmaktadır.

Yeni görevi hakkında konuşan Doç. Dr. Şadiye Deniz, “Ege Ajans, ülkemizin ilk akademik ajansı olma özelliği taşıyan ve her yıl binlerce haber içeriği üreten önemli bir birim. İletişim Fakültesi öğrencilerimizin de pratik yapmalarını ve mesleğe adapte olmalarını sağlayan ajansımız gerek yerel gerekse ulusal basına pek çok kalifiye eleman yetiştirdi. Bundan sonrada yetiştirmeye devam edecek. Haber sayısı, tiraj ve erişim istatistiklerinde ülkemiz üniversiteleri arasında daima üst sırada yer alan Ege Ajans’ın bu istikrarını koruması ve daha da geliştirilmesi adına ekip arkadaşlarımızla özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ülkemizdeki diğer üniversitelerin haber ajanslarına model oluşturan Ege Ajans, Ege Üniversitesi’nin  haberlerinin medyaya sağlıklı bir şekilde ulaştırmanın yanı sıra Ege Üniversitesi’nin yayın organlarından “Kalem Gazetesi”nin yayınını da sağlıyor. İletişim alanında araştırma ve uygulamalar yürüten Ege Ajans, “Ege Üniversitesi Televizyonu ve  Radyo Ege Kampus”ün haber merkezi olarak da görev yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir