Ege’de “İleri Yaşta Kronik Hastalıklarda İlaç Tedavisi Sempozyumu” başladı

İzmir, Türkiye ortalamasından daha yaşlı

Menduha Meryem Ceylan-Delil Ekin

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Geriatri Bilim Dalı tarafından düzenlenen “İleri Yaşta Kronik Hastalıklarda İlaç Tedavisi Sempozyumu”, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Muhittin Erel Amfisi’nde başladı.

Sempozyuma, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özen Kaçmaz Başoğlu,  Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Anacak, Prof. Dr. Zeliha Fulden Saraç, Uzm. Dr. Sumru Savaş, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2016 yılında Türkiye’de 65 yaş üzeri bireyler toplam nüfusun yüzde 8,3’ ünü oluşturduğunu ifade ederek,“İzmir’de ise yüzde 10’un üzerinde olan yaşlı nüfus oranı Türkiye oranlarının oldukça üzerindedir” diye konuştu.

Beklenen yaşam süresinin tüm dünyada attığını belirten Prof. Dr. Budak, “Yaşlı nüfusun artması sebebiyle sağlık sistemi ve sosyal güvenlik sistemi için yeni politikalar geliştirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.  Bu yaş grubunun daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için geriatri konusunda uzmanlaşmış sağlık personeline ihtiyaç vardır. Gittikçe artan bir şekilde geriatrik hastalarla karşılaşılması nedeniyle yaşlı tedavisindeki önemli noktalar hakkındaki farkındalığın da artması gerekiyor” diye konuştu.

Sempozyum kapsamında  “Akılcı İlaç Kullanımı, Yaşlılarda Kardiyovasküler Sorunlar, Diyabet Tedavisi, Demans ve Osteporoz Tedavisine Güncel Yaklaşımlar” konularında sunumlar yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir