Ege’de “Çocuk Nörolojisi Temel Genetik Kursu” düzenlendi

Ahsen Demircioğlu-Burak Özkan-Celil Altun

İZMİR(Ege Ajans)-Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Genetik Bilim Dalı ve Çocuk Nöroloji Bilim Dalı ortaklığı ile “Çocuk Nörolojisi Temel Genetik Kursu” düzenlendi.

Kurs kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sarenur Gökben ve  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Pediatrik Genetik Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferda Özkınay sunum yaptı.

Prof. Dr. Sarenur Gökben, “40 kişilik bu kurs programını geçen yılda yapmıştık ve çok yararlı olmuştu. Bu sene tekrar düzenlediğimiz kursta amacımız, nörolojik hastalarda genetik yaklaşımların, genetik testlerin ne tür bir algoritim içinde yapılması, hangi hastalardan hangi testlerin istenmesi gerektiği gibi konularda yeni yaklaşımları öğrenmektir” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Pediatrik Genetik Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ferda Özkınay  ise  genetik biliminin hızla ilerlediğini ve bu ilerlemenin tıbbın her branşını ilgilendirdiğini belirtti. Nörolojinin gelişmelerden en çok etkilenen dallardan biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkınay, “Özellikle genetik hastalıkların büyük bir kısmı çocukluk çağında ortaya çıkıyor. Dolayısıyla nörolog  ve pediatrik nörolog arkadaşlarla bu hastalıkları çok sık tartışıyoruz. Yani hangi testleri yapabiliriz, nasıl tanı koyabiliriz üzerine çalışmalarda bulunuyoruz” diye konuştu.

 Prof. Dr. Ferda Özkınay, genetik ile ilgili gelişen yeni test yöntemleriyle hastada erken tanı ve çocukta doğum öncesi  gerçekleşebilecek risklerin önceden önlenebileceğini söyledi.  Prof. Dr. Özkınay “Birlikte bu tarz kurslar ve sempozyumlar düzenleyerek bilgilerimizi diğer arkadaşlarla paylaşıyoruz. Bu kursta bunlardan bir tanesi.  Yoğun bir katılımın olmasından oldukça memnunuz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir