EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu mezunlarını sektöre uğurladı

Prof. Dr. Turhan, “Ege Üniversitesi, her zaman sizin yuvanız”

Esra Görgülü/Utku Ulaş Erdoğan

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, EÜ Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı, öğretim elemanları,  öğrenciler ve aileler katıldı. Törende, Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin tasarladığı giysiler de sergilendi.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan törende yaptığı konuşmada, “Mezuniyetler hem bir bitiş hem de bir başlangıçtır. Asıl hayat bundan sonra başlıyor. Burada edindiğiniz bilgilerle mesleğinizi en güzel şekilde yapacaksınız. Ege Üniversitesi her zaman sizin yuvanız. Üniversitemizle ilişkinizi kesmemenizi diliyorum. Bizler mezunlarımızla ilişkilerimizi koruyarak her zaman buraya aidiyet duymaları için gayret edeceğiz. Mezun olan arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Herkesin yolu açık olsun” diye konuştu.

“Hareketli ve verimli bir yılı geride bırakıyoruz”

EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı, “Bu yıl yüksekokulumuzdaki Giyim, Moda Tasarım ve Tekstil Teknolojileri programlarında 90 öğrencimizi hayata uğurlamanın sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Ayrıca bu yıl okulumuzun kuruluşunun 30. yılı. Bu çifte mutluluğu bizlerle paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hareketli ve verimli bir yılı geride bırakıyoruz. Emel AkınMeslek Yüksekokulu’nun  mezuniyet törenlerinde öğrencilerimizin tasarlayıp ürettiği giysiler ile hazırladıkları sergiler törenimize ayrı bir renk katıyor. Bu yıl öğrencilerimizin Eski Mısır uygarlığının tekstil tarihini inceleyip, giysiler tasarladılar. Bu sergi için emek veren bütün öğrencilerimi ve öğretim üyelerini tebrik ediyorum” dedi.

Velilere ve öğrencilere seslenen Prof. Dr. Marmaralı,  “Değerli veliler, doğdukları günden bugüne büyük emek gösterip büyüttüğünüz çocuklarınız artık hayata atılıyor. Tüm öğrencilerim adına sizlere teşekkür ediyorum. Teknik ve idari kadromuz da çok özenli çalıştı, sizlere de çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerim yaşamınızın yeni döneminde hepinize başarılar diliyorum. Kendinize güvenin, gelecekten korkmayın ve çok çalışın. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve geleceğe uğurluyoruz. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

“Hayatımızın yeni sayfasını beklenti ve umut içinde açıyoruz”

 Mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Ayşenur Özkan, “Okulumuzun mezuniyet töreninde bulunmaktan ve mezun arkadaşlarım adına sizlere hitap etmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bugün gerçek hayata adım atışımızın ilk günü. Hayatımızın yeni sayfasını beklenti ve umut içinde açıyoruz. Kalpten inanıyorum ki biz Ege Üniversiteliler olarak Ulu Önder Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır işlere imza atacağız. Bizi yetiştirirken büyük emek harcayan siz değerli hocalarımıza arkadaşlarım ve kendi adıma teşekkürü borç bilirim. Fedakar ailelerimiz, sizin sayenizde bugünlere geldik. İnanıyorum ki hayatımızın bundan sonraki kısmında da sizi gururlandırmak, size teşekkür etmenin en güzel yolu. Gururlu ve hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyoruz. Hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum, yolumuz açık olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından emekliliğe hazırlanan Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gülay Yılmaz’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan tarafından “Teşekkür Plaketi” verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir