“ Unutulan Çalgımız Girift Yeniden Nefes Alıyor”

Ali Can Karakulak – Mahmudul Hasan Naeem

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından “ Unutulan Çalgımız Girift Yeniden Nefes Alıyor” isimli bir etkinlik düzenlenecek. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Etkinlik Salonu’nda yapılacak olan program 22 Kasım Perşembe günü saat 12.15’te başlayacak. Etkinliğe konuşmacı olarak Neyzen, Doç. Dr. Süleyman Erguner katılacak.

Türk musikisinde tahta perdeliler sınıfından eski bir nefesli çalgı olan girift, görünüş olarak neye benzemekle beraber çoğunlukla daha küçük ve ses alanı daha dar bir enstrüman. Çalınmasının zorluğu nedeniyle icracı sayısı sınırlı olan girift çalgısı unutulmaya yüz tutmuş olsa da Doç. Dr. Süleyman Erguner, yaptığı çalışmalarla girifti tanıtmaya ve yaşatmaya devam ediyor.