Ege Üniversitesi’nde “Sağlık Bakanlığı Onaylı Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi” verilecek

Mariia Askarova-Mahmut Altun

İZMİR(Ege Ajans) Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından “Sağlık Bakanlığı Onaylı Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi” verilecek. EÜ Hemşirelik Fakültesi İlk Yardım Merkezinde verilecek eğitim 24-25 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Eğitime temel ilk yardım yöntemlerini öğrenmek isteyen en az ilkokul mezunu herkes katılabilecek.

İki gün toplam 16 saat sürecek olan eğitimlerin kontenjanı 20 kişi ile sınırlı olacak. Eğitime katılmak isteyen katılımcılar kayıt işlemleri için 21 Kasım tarihine kadar Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesine başvuruda bulunabilecek. Eğitim süresinin tamamlanmasının ardından teorik ve uygulamalı sınavlardan başarılı olan katılımcılar, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk yardımcı kimlik kartına ve ilk yardımcı belgesine sahip olacak.