Ege’de Hedef: “Dumansız Kampüs”

Ege Üniversitesi’nde sigarasız kampüs hedefiyle “Dumansız Ege” kampanyası başlatıldı

Ege’de Hedef: “Dumansız Kampüs”

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nde sigarasız kampüs hedefiyle “Dumansız Ege” kampanyası başlatıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde başlatılan kampanyanın tüm kampüse yayılması hedefleniyor.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği ve Dumansız Ege Platformu iş birliğinde hazırlanan kampanya kapsamında sağlık kampüsünde bulunan binalarının önüne sigara içilmeyen alanları belirlemek için uyarı çizgileri çizildi.

Kampanya konusunda bilgi veren Rektör Prof. Dr. Budak, “Dumansız Ege kampanyamız ile hem sağlık kampüsümüzde hem de tüm üniversitemizde dumansız hava sahalarının yaratılmasını amaçlıyoruz. Sigara içmeyenlerin sigara dumanından etkilenmeleri önlenerek yasal kuralların yerine getirilmesini sağlayacağız. Üniversitemizde sigaranın bıraktırılması konusunda da çalışmalar yürütülüyor. Hastanemiz ve üniversitemiz bünyesinde sigara bıraktırma polikliniklerimiz var. Hedefimiz sigaradan arındırılmış bir kampüs yaratmak. Dumansız Ege Platformunun daha sonra akademik ve idari çalışanlar ile öğrencilerimizden oluşan ve gönüllülük esasına göre çalışan bir meclise dönüşmesini istiyoruz” diye konuştu.

Dumansız Ege Platformu Başkanı EÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hür Sağlam ise şöyle konuştu: “Dumansız Ege kapsamında genelgenin de öngördüğü şekilde binaların giriş kapılarından en az 5 metre uzakta olacak şekilde bazı sarı çizgiler çekiyoruz. Halkımızın sağlığını korumak ve sigara dumanına maruziyetlerini azaltmak için bu sarı çizgilerin içerisinde sigara içilmemesi gerekiyor ve içilmesi durumunda cezai yaptırımlar uygulanacak. Hedefimiz tüm kampüsümüzde sigara içilmesinin engellenmesi. Bu amaçla yakın gelecekte bazı sigara içme alanları oluşturacağız. Sadece bu alanlarda sigara içilmesine izin vereceğiz. İlk aşamada bu sarı çizgileri çizerek hem konuya dikkat çekmeyi hem de yasal müeyyideyi yerine getirmeyi hedefledik.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir