Algoloji uzmanları Ege’de bir araya geldi

Ege Üniversitesinde uluslararası katılımlı “Diskojenik Ağrıya Modern Yaklaşımlar’’ konulu “Atölye Çalışması” gerçekleştirildi

Algoloji uzmanları Ege’de bir araya geldi

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı ve Türk Ağrı Derneği işbirliği ile düzenlenen “Diskojenik Ağrıya Modern Yaklaşımlar’’ konulu uluslararası katılımlı  “Atölye Çalışması” gerçekleştirildi.  

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğin  açılışına; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, Türk Ağrı (Algoloji) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Uyar, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kurs Direktörü  Prof. Dr. Can Eyigör, yurt dışından ve yurt içinden akademisyenler, uzmanlar, uzmanlık öğrencileri katıldı.

Atölyenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı, Ege Bölgesinde modern koşullarda hizmet veren tek kapsamlı ağrı merkezidir. Merkezimizde ağrı tedavisine yönelik modern teknikler ve tedaviler başarıyla uygulanmaktadır. Üniversitemizde uluslararası katılımlı etkinliklerin yapılmasını çok önemsiyorum. Bugün gerçekleştireceğimiz Atölye Çalışmasına, Güney Kore’den misafirlerimiz de katılıyorlar. Güney Koreli misafirlerimiz bel ağrısına yönelik yöntemlerden birini hastanemizde yatarak tedavi gören 3 hastaya uygulayacaklar. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalından hocalarımız daha önce Azerbaycan’a giderek benzer eğitim verdiler. Yine Azerbaycanlı uzmanlar da ağrı tedavisi alanındaki teknikler konusunda üniversitemize misafir oldular. Toplantımızın sizlere yeni bakış açıları kazandırma, bilgi tazeleme, uluslararası uygulayıcıları ile görüş alışverişini sağlama boyutları açısından faydalı olmasını diliyorum. Bu vesileyle üniversitemizin araştırma üniversitesi olma yolunda, akademik değerliği yüksek yayınlar ve faaliyetler yapmasını önemsiyoruz. Bu tip uluslararası ortaklı çalışmaların sürdürülmesini istiyoruz.Tıp biliminin temellerinin atıldığı İzmir ve güzide kurumu Ege Üniversitesi bu toplantıda olduğu gibi modern tıbbın tecrübeli hekimlerine, tıbbi gelişmelere ve teknolojilere ev sahipliği yapmaya devam edecek” diye konuştu.

Kursun ilk bölümünde diskojenik ağrının mekanizması, diskojenik ağrılı hastaya yaklaşım konusu ele alındı. Atölye kapsamında Güney Koreli Dr. Do Wan Kim Intradiskal Plasma Dekompresyon uygulaması hakkında genel bilgi vererek, hasta başında uygulama gerçekleştirdi. Kursun ikinci bölümünde Türk uygulayıcılar tarafından, epiduroskopi girişimleri hakkında genel bilgiler verildi ve hasta başı uygulamalar yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir