Ege Üniversitesi bir kez daha uluslararası arenada

Türkiye’den seçilen ilk merkez

Ege Üniversitesi bir kez daha uluslararası arenada

* Avrupa Endokrin Cerrahi Birliği, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahisi Birimini, Avrupa’daki 21 eğitim merkezinden biri olarak seçti. EÜ Tıp Fakültesi Endokrin Cerrahisi Birimi, Türkiye’den seçilen ilk merkez oldu.

* Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, ‘‘Avrupalı endokrin cerrahları buraya gelerek öğretim üyelerimizden eğitim alacaklar. Bu başarı, Türk bilim insanlarının ne kadar büyük yeteneğe sahip olduğunun bir göstergesi. Ege Üniversitesi olarak adımızı bu merkezler arasına  yazdırdığımız  için sevinç duyuyoruz. Bu başarı hikayelerini artırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Ali İhsan Mimtaş

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahisi Birimi, Avrupa’daki 21 eğitim merkezi arasına Türkiye’den seçilen ilk merkez oldu.

Avrupa’dan eğitim için Ege Üniversitesine gelecek olan hekimlere İngilizce, Hollandaca ve Almanca eğitim verilecek. Avrupa Endokrin Cerrahi Birliği, Türkiye’yi, bünyesinde oluşturduğu ve uzmanların eğitimini kapsayan ‘Fellowship Programı’nda 12 merkez  ülke arasına dahil etti. Türkiye’den sadece Ege Üniversitesi bu merkezler arasına girerek tarihi bir başarıya imza attı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Genel Cerrahi Anabilim Dalını ziyaret ederek başarılarından dolayı öğretim üyelerini kutladı.  Ege Üniversitesinin başarısının Türkiye’nin başarısı olduğunu ifade eden Rektör Budak, ‘‘Avrupalı endokrin cerrahları buraya gelerek öğretim üyelerimizden eğitim alacaklar. Bu başarı, Türk bilim insanlarının ne kadar büyük yeteneğe sahip olduğunun bir göstergesi. Ege Üniversitesi olarak adımızı bu merkezler arasına  yazdırdığımız  için sevinç duyuyoruz. Genel Cerrahi Anabilim Dalımız İzsiz Troid ameliyatı ve  organ nakli konusunda ülkemizin referans merkezleri arasında yer alıyor. Bu başarı hikayelerini artırarak yolumuza devam edeceğiz. Akademisyenlerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Ersin ise genel cerrahi anabilim dalının geçmişten gelen başarı geleneğini sürdürdüğünü söyledi. Anabilim dalında görev yapan cerrahların organ nakli, laparoskopik cerrahi ve pek çok operasyonu dünya standartlarında gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Ersin ‘‘Üniversitemizin ve ülkemizin adını endokrin cerrahisi eğitimi konusunda Avrupa’nın sayılı merkezleri arasına yazdırdığımız için gururluyuz’’ diye konuştu.

Cerrahlara İngilizce, Hollandaca ve Almanca eğitim

Yurt dışından gelecek cerrahlara verilecek eğitimler konusunda bilgi veren Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay da ” Program kapsamında her yıl, Avrupa’nın değişik ülkelerinden, endokrin cerrahisi konusunda bilgi ve deneyimini artırmak isteyen yabancı uzman hekimler kurumumuzu ziyaret edecekler. Eğitime katılacak bu hekimlere İngilizce, Hollandaca ve Almanca eğitim vereceğiz.  Endokrin Cerrahisi eğitiminde bu seviyeye gelmemizden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz ” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir