EÜ’de “ Sucul Ortamda Mikroplastik Kirliliği” semineri

ÇEVMER’in “Perşembe Seminerleri” devam ediyor

EÜ’de “ Sucul Ortamda Mikroplastik Kirliliği” semineri

Akademisyenler ve lisansüstü öğrencilerinin çeşitli konularda verdiği seminerler, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) Seminer Salonunda devam ediyor. Ege Üniversitesi (EÜ) Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(ÇEVMER) tarafından düzenlenen “Perşembe Seminerleri” kapsamında “Sucul Ortamda Mikroplastik Kirliliği” konulu seminer gerçekleştirildi. Semineri Ege Üniversitesi Çevre Bilimleri Yüksek Lisans öğrencisi Seda Kırkan verdi. Programa akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Günlük yaşam içinde kullanılan plastik, temizlik malzemeleri, kozmetik ve tekstil ürünleri, medikal uygulamalarda kullanılan mikro boncuklar ve mikro soyucular gibi birçok malzemenin hammaddesinde bulunan mikroplastikler hakkında bilgi veren Kırkan; sucul ortamlardaki atıkların yüzde 80’inin karasal aktivitelerden kaynaklandığını söyledi.  Sucul ortamlara aktarılan mikroplastik atıkların; kentsel, tarımsal, endüstriyel ve turizm faaliyetler yolu ile sucul ortamlara ulaştığını ifade eden Kırkan, sunumunda,  Türkiye’de ve dünyada mikroplastiklerin doğaya verdiği zararlar konusunda yapılan çalışmalara ve araştırmalara da yer verdi.