“Lütfedilmiş” kitapçı raflarındaki yerini aldı

Egeli genç iletişimciden fantastik roman…!

“Lütfedilmiş” kitapçı raflarındaki yerini aldı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde eğitimine devam eden Yunus Emre Işık’ın “Lütfedilmiş” adlı romanı kitapçı raflarında yerini aldı. Gece Kitaplığı tarafından yayımlanan eser 2 kitap, 671 sayfadan oluşuyor.

Uzun soluklu bir kurgu süreci geçiren fantastik roman, internet üzerinde 600 bin küsur tıklanma alarak her yaştan, her türden okurun beğenisini kazandı. Kitabın arka kapağında yer alan “..şüphesiz ki yaşananlar, bu masalı giderek kara romana dönüştürüyordu” sözü okuyucuda merak uyandırıyor.

“Lütfedilmiş”in içeri ile ilgili bilgi veren genç yazar Yunus Emre Işık, “Yazdığım hikaye 4 kitaptan oluşan bir fantastik roman serisi ancak yayınevleriyle kurduğum bazı iletişimler beni hikayeyi iki cilt haline getirmeye yöneltti, akabinde gelişen iletişim bozuklukları yüzünden bunun bir kıymeti kalmasa da tekrar tekrar dosya bölmek istemedim. Yani şu anda satışta olan “Lütfedilmiş (1.Cilt)” kitabı aslında serinin 2 kitabının içeriğini taşıyor. 337.sayfadan sonra 2.kitap başlıyor. Dediğim gibi kitap 671 sayfa, ebatı normal kitaplardan daha büyük, puntoları ise daha küçük” dedi.

Kitabın içeriğine dem değinen Işık,  “Alanguva (Toprak Ana)’ İnsanlar’ın inşalar yapıp her geçen gün yüzünü örtmesine karşın daha fazla sessiz kalamaz. Kadim güçlerini kullanarak, ibret olsun diye bir grup İnsan’ı kendi oluşturduğu gezegenvari asteroidine hapseder.  İnsanlar bambaşka bir çağ başlatacakları bu topraklarda yıllar boyunca yaşam mücadelesi verir ve bu süreçte Dünya topraklarındaki otoriteleri yerle bir olur çünkü artık her şeye hükmeden varlıklar değillerdir, nitekim onlara hükmedebilen çeşitli varlıklar da vardır. Yıllar birbirini kovalar, yeni yuvalar inşa etmeye korkarlar ancak benliklerinde yatan kötücül yanları onları kendi içlerinde bölünmeye iter, buna binaen yaşadıkları dört asır boyunca “Karanlık Kabile”, “Beyaz Saray”, “Kehanet Hanedanlığı” başta olmak üzere birbirlerinden bağımsız olan ve birbirlerinden pek haz edemeyen topluluklar oluşur. Başı çeken bu topluluklar dört asır süresince türlü gizemlere, faili meçhul türlü olaylara ve özel mi özel kahramanlara ev sahipliği yapmıştır. Diyar Sakinleri Alanguva’nın onlara verdiği cezadan dolayı Diyar’dan ayrılamaz ancak Diyar’a özel gördükleri İnsanlar’ı getirebilir, bu yüzden kahraman olarak nitelendirilen özel İnsanlar Diyar’ın dışından da gelmektedir. Beyaz Saray’a 56 yılda bir, Karanlık Kabile’ye 100 yılda bir, Kehanet Hanedanlığı’na ise 98 yılda bir özel İnsan gelmektedir ve bu özel İnsanlar türlü vasıfları olan, toplulukların gücüne güç katan türdendir. Hikayenin ana kahramanı Barlas Morel’in Dünya topraklarından alınıp Diyar topraklarına getirildiği ve bizim de ilk romanımızın başladığı 440 yılı, tüm toplulukların kahramanlarının beklendiği yıla denk gelmiştir. Aynı yıl 3 kahraman beklenirken Barlas Morel kendini bir anda tüm toplulukların tek kahramanı olarak bulur. Önde gelenler bunu Toprak Ana’nın yeni bir tehdidi olarak görür, Barlas Morel çok tehlikeli biri olduğu kanısıyla idama mahkum edilir. Bir sefer değil, defalarca öldürülmek istenir, toplulukların birbirleriyle verdiği savaşta tüm toplulukların yol göstericisi olması gerektiğinden arada kalır ve hem dışsal hem içsel çelişkilerle savaşır.

Yunus Emre Işık Kimdir?

 İzmir- Bornova’da 1996 yılında  doğan Yunus Emre Işık, 10 yaşında şiir, 12-  13 yaşlarında da hikaye yazmaya başladı. Buca Betontaş Anadolu Lisesi’nden mezun olan Işık, 4 tiyatro oyununda oynadı, bunun yanında sahne amirliği, asistanlık gibi görevler yaptı. 2014’te Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’ne başladı. Eserlerini filme uyarlamak için eğitimlerine devam eden Işık, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde öğrenimime devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir