Egeli akademisyenin belgesel filmi Amerika’dan ödülle döndü

İZMİR (Ege Ajans)-  Amerika’da gerçekleştirilen “Docs Without Borders” film festivaline “Hope- Umut”  belgeseliyle katılan Egeli akademisyen Berrak Samur “Başarı” ödülünün sahibi oldu.

 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Berrak Samur’un yönetmenliğini yaptığı “Hope”(Umut) adlı belgesel film, Amerika’dan ödülle döndü.

 “Docs Without Borders” film festivali “Başarı” kategorisinde ödüle layık görülen belgesel film Hope, yönetmenin 2009 Suriye gezisinde tanıştığı Yahya’nın hikâyesini anlatıyor. Yahya’nın Suriye’den Gürcistan’a Türkiye’den Macaristan ve Fransa’ya çok sayıda ülkeyi kat eden yolculuğu sadece zorluklar ve acılar değil başarılar ve mutluluklar da barındırıyor.

 Öğr. Gör. Berrak Samur, 2009 yılında Ankara Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını University of London Royal Holloway, Documentary by Practice 2013 yılında tamamladı. Sinema alanında doktorasına devam eden Samur;  Ege Üniversitesinde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. Samur, aynı zamanda belgesel ve film çalışmalarını sürdürüyor.

     

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir