EÜ İletişim Fakültesi’nde “Dekanlık Devir Teslim Töreni” gerçekleştirildi

EÜ İletişim Fakültesi’nin yeni dekanı Prof. Dr. Takımcı görevi devraldı

 EÜ İletişim Fakültesi’nde  “Dekanlık Devir Teslim Töreni” gerçekleştirildi

 İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın önerisiyle Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına Yüksek Öğretim Kurulunca Prof. Dr. Dilek Takımcı atandı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlık Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, görevi önceki dekan Prof. Dr. Müge Elden’den teslim aldı. Törene; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’nın yanı sıra bölüm başkanları, anabilim dalı başkanları, öğretim üyeleri ve idari çalışanlar katıldı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Takımcı, fakültenin gelişimi adına göstermiş olduğu hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Müge Elden’e teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. Dekan Prof. Dr. Takımcı, yaptığı konuşmada “Rektörümüzün bana duyduğu güven ve gösterdiği teveccühe çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte başarı için çalışacağız. Hepinizin tecrübeleri benim için çok değerli. Uygulama alanımız geniş. Bilimsel projelerimize, akademik çalışmalarımıza öncelik vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 Prof. Dr. Müge Elden ise “Yaklaşık 7 yıldır bu görevi sürdürüyorum. Güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Gönlüm rahat bir şekilde, görevi en iyi şekilde yürüteceğine inandığım Prof. Dr. Takımcı’ya devretmekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

İletişim Bilimleri,  Televizyonda Yapım – Yönetim, Sinemada Yapım –Yönetim, Sinema – Televizyon – Fotoğraf alanlarında uzmanlığı olan Prof. Dr. Takımcı’nın; Medyada Toplumsal Cinsiyet Okumaları, Medyayı Anlamak, Medya Temsilleri, Türk Sinemasında İslamın Temsili: “Takva”, Medya ve Kadın gibi eserleri bulunuyor.

 İletişim, medya ve sinema dünyasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Takımcı, Ege Üniversitesi’nde çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundu. Ulusal ve uluslararası derneklere üye olan Prof. Dr. Takımcı, Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürütmüştü.

Dekan Prof. Dr. Takımcı, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanlığı ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini de yürütüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir