Onkolojide tedavi gören çocuklara oyunlarla İngilizce öğretecekler

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören çocuk hastalara oyunlarla İngilizce eğitimi verecek

Onkolojide tedavi gören çocuklara oyunlarla İngilizce öğretecekler

Ali İhsan Mimtaş

İZMİR(Ege Ajans) – Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen ‘SPEAK BREAK AND DYNED’ projesi kapsamında kemoterapi tedavisi gören çocuklara da İngilizce eğitimi verilmeye başlandı.

Ege Üniversitesi öğrencileri ile anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini yabancı dil pratiği için bir araya getiren proje her geçen gün yayılıyor. Projenin şimdiki durağı ise Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde tedavi gören çocuklar oldu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Speak Break and Dyned projesiyle öğrencilerin İngilizceyi günlük hayatlarının içerisinde aktif olarak kullanmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten EÜ Rektör Budak, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında öğrencilerimizin İngilizcenin pratik yapılarak daha iyi öğrenilebilir bir dil olduğunu görmelerini ve bu sayede yabancı dil bilgilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Projemizi Bornova’ya yaymış bulunuyoruz. Proje kapsamında şimdi de Edebiyat Fakültesi öğrencilerimiz  kardeşlerine destek olarak İngilizce öğretecekler. Projeye gönüllü olarak katılan ve örnek bir davranışta bulunan öğrencilerimize ve projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ise DYNED eğitiminin çocukların  hem duygusal hem de sosyal olarak gelişmelerine katkı sağlayacağını ifade ederek, “Yaş gruplarına bağlı olarak oyunlarla video ve bilgisayar ortamında okuma ve dinleme etkinlikleri ile DYNED ve yabancı dil desteğini edebiyat fakültesinden gelen öğrencilerle başlatıyoruz. Oyunlarla video ve okuma dinleme etkinlikleri ile çocuklarımızın dil becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Böylece kemoterapi ve ilaçlar dışında hayatın akışını değiştirip hem çocuklarımızın hem de ailelerinin moral ve motivasyonlarını artırarak hayatlarını normalleştirmelerine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Projede gönüllü olarak yer alan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bakanlığımız tarafından yürütülen bu projenin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

DYNED NEDİR?

Dynamic- Education kelimelerinin bir araya getirilmesi ile oluşan DYNED, Dinamik Eğitim anlamı   na geliyor. Bilgisayar temelli bir eğitim sürecini içeren ve görsel ve işitsel bir program olan DYNED, bugüne kadar geliştirilmiş en kaliteli Yabancı Dil Programı olarak kabul ediliyor.

Proje kapsamında müfredatla uyumlu hem eğlenceli hem de çocuklara yabancı dili sevdirecek bir program hazırlandı.  Projeye katılan üniversiteliler seçilen pilot okullardaki öğrencilerle haftada 2 gün uygun olan ders saatlerinde İngilizce konuşarak ve DYNED çalışmalarıyla yabancı dil pratiği yapıyor.

Pilot anaokullarda ise İngilizce hikâyeler ve etkinliklerle öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek çocukların İngilizce konuşmayı kendi ana dillerini öğrenir gibi doğal bir şekilde öğrenmeleri hedefleniyor. Bornova’da bulunan 27 okulda 5 bin öğrencinin faydalandığı proje Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulunda da sürdürülecek. Ayrıca proje kapsamında İngilizcenin yanı sıra Almanca dil eğitiminin verilmesi de planlanıyor.

 

Onkolojide tedavi gören çocuklara oyunlarla İngilizce öğretecekler” için bir yorum

  • 10 Ocak 2019 tarihinde, saat 21:44
    Permalink

    Güzel düşünülmüş proje umarım faydalı çocuklarımıza olur emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir