Ege Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Heyecanı

Ege Üniversitesi(EÜ) Ege Meslek Yüksekokulu 2018- 2019 eğitim öğretim mezuniyet töreni, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Ege Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Beklergül, Yüksekokul akademisyenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Yüksekokul Müdür Yardımcısı Beklergül, “Sevgili öğrenciler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini özümsemiş, ülkemizin çağdaş hedeflerine yürekten inanmış, eğitimi ve disiplini tam, inisiyatif alabilen, bedenen ve ruhen gelişmiş bireyler olarak almış olduğunuz eğitim ile her türlü güçlüğün üstesinden geleceğini biliyorum. Yüksekokul hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

Ege Meslek Yüksekokulu dönem birincisi olan Gıda Teknolojisi Bölümü mezunu Şindar Gülmez de törende duygularını dile getirdi.  Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’e, ardından tüm öğretmenlerine ve ailesine teşekkür eden Gülmez, “Şimdi mezun olan arkadaşlarımla yollarımız ayrılıyor ama her birimiz için yepyeni umutlar var.  Mezuniyetimiz kutlu, yolumuz açık olsun” dedi.

 Konuşmaların ardından okul birincisine teşekkür belgesi verildi ve mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı. Bölüm birincilerine teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından tüm öğrencilere diplomaları, yüksekokul öğretim üyeleri tarafından takdim edildi. Diplomalarını alan öğrenciler, kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.

“60 yaşında mezun oldu”

Törende; Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü mezunu 1959 doğumlu Binnur Kerimi de diplomasını alanlar arasındaydı.  Çok genç yaşta evlenen ve hayatına ev hanımı olarak devam eden Kerimi,  çocuklarını büyüttükten sonra kurslara gittiğini belirtti.  Kurslarla yetinemediğini dile getiren Kerimi, “Okumaya karar verdim. Ortaokul ve lise eğitimimi açık öğretim üzerinden tamamladım. Sonra buraya geldim ve bitirdim. Okumanın yaşı yok diye düşünüyorum. 1959 doğumluyum ama gençlerin arasında ben de gençleşiyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir