Ünlü Su Altı Fotoğrafçısı Murat Kaptan, Ege’ye konuk oldu

Düzgün Bulut-Dilara Arısan-Efecan Sezgin-Bahadır Düzel

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Son Ders” etkinlikleri kapsamında “Dünya Denizleri” adlı barkovizyon gösterisi gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonunda düzenlenen gösterime; Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu’nun yanı sıra Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Halil Şen ve Doç. Dr. Mehmet Tolga Dinçer ile öğrenciler ve su altı yaşamı meraklısı konuklar katıldı.

Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde su altı yaşamını fotoğraflayarak insanlara ulaştıran fotoğrafçı ve su altı araştırmacısı Murat Kaptan, barkovizyon gösteriminde İzmir, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden fotoğrafladığı su altının gizemli yaşamını, Egeli öğrenciler ile buluşturdu.

İzmir körfezinin su altı zenginliğine dikkat çekilen gösterimde Murat Kaptan, başta İzmir körfezindekiler olmak üzere çektiği fotoğrafları katılımcılara sundu. İzmir körfezinin her geçen gün daha temiz göründüğünü belirten Kaptan, “Körfezimizde daha öncesinde bulunan bazı avcı balıkların sayılarının azalması ile dünyanın başka bir ucunda görülen balık türlerinin körfezimize geldiklerini görüyoruz. Bu, körfezimiz ve su altı araştırmaları için çok önemli bir durumdur. Körfezimiz temizlenince bu alanda yapılan çalışmalar daha çok başarıya ulaşabilir” dedi. Körfez temizliğine dikkat çeken Kaptan, “Deniz kabuklarını almayın, kabuklar su canlıları için yuvadır. Deniz kabukları olmadığı için canlıların beşeri atıklarda yuva yapıp ürediğini görüyoruz” diye konuştu.

Kaptan, sunumunun sonunda Endonezya, Filipinler, Hindistan ve Kızıl Deniz’de çektiği fotoğrafları katılımcılarla paylaştı. Barkovizyon gösteriminin ardından Murat Kaptan, katılımcıların soruları yanıtladı. Etkinliğin sonunda Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Murat Kaptan’a “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir