Dr. Akçiçek, “Bilim entelektüellik gerektirir”

EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü’nden “Atatürk  Bilim ve Teknoloji” konferansı

Dr. Akçiçek, “Bilim entelektüellik gerektirir”

Merve Serbest-Melek Özdemir-Mert Akçalı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi(EÜ) tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında “Atatürk Bilim ve Teknoloji” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatma Yurt Onaran, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman İnan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansı, Dr. Eren Akçiçek verdi.

Nükleer Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen programda Dr. Eren Akçiçek,  Cumhuriyet dönemine geçişte Atatürk’ün millete verdiği nasihatler ve haklar, Cumhuriyetin ilk yıllarında demokrasi adına atılan adımlar, sanayileşme, demiryolu ağları, ilk Sağlık Bakanlığının açılması gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Cumhuriyetin ilk zamanlarında Atatürk’ün talimatıyla Avrupa’nın çeşitli ülkelerine eğitim için gönderilen bilim insanları ve akademisyenler ile ilgili konuşan Dr. Akçiçek, “Bilim entelektüellik gerektirir bir öğretim üyesi entelektüel olmalı, Atatürk’te entelektüeldi. Hatta Atatürk bu konuda ‘Bilimsiz geleceğin sonu felakettir’ demiştir. Çağdaş ulusların yaşamına yön veren iki ilke bilim ilkesi ve demokrasi ilkesidir” diye konuştu.

Gençlere seslenen Dr. Akçiçek, “Gençler kendileri için bugünün insanı olmayı değil  yarının insanı olmayı hedeflemelidir” dedi.

 Dr. Akçiçek, Atatürk’ün “Sorumluluk ölümden ağırdır” sözüyle sorumluluk bilincini vurguladı.  Ayrıca Dr. Akçiçek yıllarca arşivlediği 15 bin kitap, çeşitli konularda biriktirdiği belgeleri ve notlarını gençler için bir yol gösterici olması dileğiyle bağışlamak istediğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir