Türkiye’nin tek deri mühendisliği bölümü yeni dersliğine kavuştu

Hayırsever Akay’dan EÜ Deri Mühendisliği Bölümüne Yeni Derslik

Türkiye’nin tek deri mühendisliği bölümü yeni dersliğine kavuştu

İZMİR (Ege Ajans)-  Türkiye’de tek olma özelliği olan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü için Hayırsever Hanifi Akay tarafından yaptırılan 24 kişilik yeni derslik ve öğretim üyesi odası,  düzenlenen açılışla hizmete girdi.  Açılışa Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız, Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli, Hayırsever Hanifi Akay ile öğretim üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizdeki tek deri mühendisliği bölümüne sahibiz. Sayın Hanifi Akay tarafından bölümümüze yaptırılan 24 kişilik dersliğin ve öğretim üyesi odasının açılışını gerçekleştirdik. Hayırseverimize, bölümümüze verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli, “Deri Mühendisliği Bölümü, deri ve deri ürünleri sektörüne yönelik    lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veren Türkiye’deki tek bölümdür. Eğitim Programımızdaki mesleki uygulamalı derslerimiz, Bölüm Araştırma ve Uygulama İşletmemizde yürütülmektedir. Uygulama İşletmemizde ihtiyaç duyduğumuz derslik ve öğretim üyesi odası, Sayın Hanifi Akay tarafından yaptırılmış ve tüm tefrişatı tedarik edilmiştir. Sanayicimize, Bölümümüze sağladığı değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz”   diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir