“İzinde İz Bırakmak” sergisi Egelilerle buluştu

Baran Sıvacı – Ege Balıkçı – Ege Akarca

İZMİR(Ege Ajans) – Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında “İzinde İz Bırakmak” isimli sergi Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tünel Sergileme Alanı’nda  sanatseverlerle buluştu.

 Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen sergi,  Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender ve Dr. Öğretim Üyesi Emine Halıçınarlı öncülüğünde gerçekleştirildi. Sergiye akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Bender, “Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdikleri Atatürk portre yorumlarının Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında her yıl gönüllülükle gerçekleştirilen bir bölüm klasiği haline geldiğini ifade etti. Ulu önderin izinde bir iz bırakma eylemi olarak da tanımlanabilecek olan bu serginin Eğitim Fakültesi koridorlarında sergilenmesinden mutluluk duyduklarını belirtti ve Üniversitemizin diğer fakültelerinin öğrenci ve öğretim üyelerini de sergilenenleri izlemeye davet etti.”

Sergide izlenecek çalışmaların yağlı boya, akrilik boya ve karışık tekniklerle çalışıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Bender, başarılı çalışmalarından ötürü katılımcı öğrencilere ve bu serginin hazırlanmasında büyük desteği olan Dr. Halıçınarlı’ya teşekkür etti.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tünel Sergileme Alanında sanatseverlerle buluşan  “İzinde İz Bırakmak” adlı sergi 16 Kasım tarihine kadar izlenebilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir