Torbalı’da “Endüstri 4.0 Riskler ve Fırsatlar” konferansı yapıldı

Burcu Okutan- Batuhan Atabeyoğlu-Deniz Kılıç

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(EGESEM) ve Torbalı Ticaret Odası işbirliğiyle “Endüstri 4.0 Riskler ve Fırsatlar Konferansı” düzenlendi. Konferans Torbalı Ticaret Odası Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Torbalı Ticaret Odası Ba   şkan Yardımcısı Adnan Öztaş, EGESEM Müdür Vekili Prof. Dr. Eser Sözmen, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Soyuer, EGESEM Eğitim Koordinatörü Filiz Güleç Kutlu,ve  İzmir çevresinde çeşitli şirketler katıldı.

EGESEM Müdür Vekili Prof. Dr. Eser Sözmen, EGESEM’in tanıtımını yaptı. Prof. Dr. Sözmen, EGESEM’in de isim patenti olan bir kurum olduğunu vurguladı.

EGESEM Eğitim Koordinatörü Filiz Güleç Kutlu, “Eğitim İhtiyaç Analizi” konulu sunum gerçekleştirdi. Kutlu, şirketlerin ve çalışanların ilk önce kendi ihtiyaçlarını tanımalarını daha sonra ise almaları gereken eğitime karar vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Haluk Soyuer Soyuer,  “Endüstri 4.0 Riskler ve Fırsatlar” sunumunda Endüstri 4.0’ın stabil imalat düzenini topyekün değiştirdiğini ifade etti.  Sistemlerin birbirleri ile entegre bir biçimde çok yönlü bir üretim sürecine girdiğini ve Türkiye’nin bu diğer endüstri devrimlerini kaçırdığını belirtti.  Endüstri 4.0’ı yakalama imkanı olduğuna inandığının altını çizen Prof. Dr. Soyuer, “ Endüstri 4.0’ın toplumlara olan etkilerinden birini de işsizlik. Artık nitelikli iş gücü tüm dünyaya yayılıyor ve üniversitelerin bu yönde eğitimlere odaklanılması gerekiyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir