Hemşire adaylarının tercihi; EÜ Hemşirelik Fakültesi Her türlü olanağı bünyesinde barındırıyor

İZMİR (Ege Ajans) –Türkiye ve Avrupa’da hemşirelikte ilk lisans eğitiminin başladığı Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi; bireyin, ailenin ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık halinde iyileştirilmesine yönelik önemli hizmetler yürüten hemşireleri yetiştirmeye devam ediyor.

Ülkemiz sağlık kuruluşlarına yüzlerce profesyonel hemşireyi kazandıran EÜ Hemşirelik Fakültesi, yeni eğitim öğretim döneminde de  bu onurlu mesleği tercih edecek gençleri bekliyor. Değişen ve gelişen dünya düzeni içinde bilim üretmede ve aktarmada 63 yıllık birikimiyle eğitim veren EÜ Hemşirelik Fakültesi, hemşirelik mesleğini seçecek olan öğrencilerin en iyiler olarak yetişmeleri için her türlü olanağı bünyesinde barındırıyor. Nitelikli akademik kadrosu ile hemşirelik fakülteleri arasında seçkin bir yere sahip olan EÜ Hemşirelik Fakültesi, sadece eğitim olanakları ile değil, spor, sanat ve kültürel faaliyetleri ile de öğrenci odaklı bir fakülte.

Son teknoloji ile donatılan yeni bina

Son teknoloji ile donatılan yeni binasında eğitim öğretimine devam eden EÜ Hemşirelik Fakültesi’nde bir yıl İngilizce hazırlık olmak üzere beş yıllık hemşirelik eğitimi ile öğrencilerini donanımlı yetiştiriyor. Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(HEPDAK)  tarafından da akredite edilen EÜ Hemşirelik Fakültesi’nde; Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Hemşirelikte Öğretim, Halk Sağlığı Hemşireliği ve Hemşirelikte Yönetim’den oluşan dokuz anabilim dalı bulunuyor.  

Üniversite sınavlarında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği hemşirelik fakülteleri arasında yer alan EÜ Hemşirelik Fakültesi, özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, sağlık ve araştırma konularında büyük aşama gösteriyor.  Bünyesinde ERASMUS değişim programını barındıran EÜ Hemşirelik Fakültesi öğrencilerine yurtdışında okuma fırsatı tanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir