Ege’de “Serbest Dalış ve Zıpkınla Balık Avcılığı” eğitimi verilecek

Bartu Aysu-Seda Ay

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM)’de “Serbest Dalış ve Zıpkınla Balık Avcılığı” eğitimi verilecek.

Eğitim, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi  Sürekli Eğitim Merkezi Eğitim Salonu’nda 8 Kasım 2018 tarihinde  Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ulaş tarafından gerçekleştirilecek.

Eğitim programı kapsamında teorik derslerde serbest dalışın tanımı, serbest dalış şekilleri, nefes tutma mekanizması, serbest dalışta sağlık sorunları anlatılacak. Deniz çalışmasında Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezine ait EGEDERİN gemisiyle 2 gün boyunca dalış ve avcılık çalışması yürütülecek. Katılımcıların normal yüzme becerisine sahip olması ve sağlık sorunu bulunmaması gerekiyor. 4 gün sürecek olan eğitimin sonunda katılımcılara “EGESEM Katılım Belgesi” verilecek.