“Yeni projelerinin müjdesini ilk kez açıkladı”

Rektör Prof. Dr. Budak “Benim Üniversitem” programına konuk oldu

“Yeni projelerinin müjdesini ilk kez açıkladı”

 Nazlı Ersözlü-Seda Ay

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi’nde huzurlu ve güvenli bir eğitim- öğretim, araştırma ortamı oluşturmak için yoğun bir fiziksel ve dijital dönüşümü hayata geçiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, yaptıkları çalışmalar ve yeni projeler ile ilgili Ege Üniversitesi Televizyonunda “Benim Üniversitem” programında önemli açıklamalarda bulundu.  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, programda Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Dilek Takımcı ve Duygu Gümürdü Şençamdar’ın sorularını cevapladı. Prof. Dr. Budak,  Ege Üniversitesi Hastanesi ve Ana Yerleşkeleri ile ilgili yeni projelerin içeriğini “Benim Üniversitem” programında kamuoyu ile paylaştı.

Ege Üniversitesi olarak değişim dönüşüm çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgiler veren Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz kampüsünün değişim ve dönüşüme ihtiyacı var. Bazı akademik birimlerimizin binaları eski. Herhangi bir depremde zarar görme potansiyeli bulunuyor. Bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız koordinasyonunda çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle Hastanemizin bir dönüşüme ihtiyacı var. Üniversitemiz, Bornova’daki yerleşkesinde kendini geliştirerek eğitim-öğretim ve araştırmaya devam edecek. Kamuoyunda gündeme gelen üniversitemizin taşınacağı ile ilgili bilgiler kesinlikle asılsızdır” diye konuştu.

   “Yeşil, temiz, sürdürülebilir huzurlu ve güvenli bir üniversite”

Üniversite yerleşkesi içinde gerçekleştireceği projelerden de bahseden Prof. Dr. Budak, “Daha önce öğrencilerimizin seçimi doğrultusunda Yeni Giriş Kapımızı yerleşkemize kazandırmıştık, üniversitenin giriş kapısı bir anlamda sembol özelliğini taşır.  Şimdi de Mahfel Girişi -Yeşil Köşkün önünde bulunan  giriş kapısını ve Tıp Fakültesi Hastanesi Giriş Kapısını yenileyeceğiz. Üniversitemizin yeşil, temiz, sürdürülebilir huzurlu ve güvenli bir ortam olması için çalışıyoruz” dedi.

Ege Üniversitesinin 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademik Açılışını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın  katılımıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Necdet Budak, “Meclis Başkanımıza Üniversitem adına teşekkür ediyorum. Senatomuzda oy birliği ile Meclis Başkanımıza Fahri Doktora unvanını verdik. Meclis Başkanımıza üniversitemizin geliştirdiği ve kamuya sevk ettiği projelerimizi dile getirdik. Meclis Başkanımız bu projelerin takipçisi olacağı müjdesini verdi.  Üniversitemizde Güneş Enerjisi Enstitümüz bulunuyor. Donanımlı ve kaliteli akademik kadromuz var. Üniversitemizin kullandığı enerjiden tasarruf etmesi için bir proje hazırladık. Yaklaşık 35 milyon TL’lik bir proje. Üniversitemizin yıllık yaklaşık 25 milyon TL’lik enerji maliyetini yarıya indirecek. Hem ekonomik hem de çevreci olması açısından projeye çok önem veriyoruz. Diğer yandan, Aliağa’da üniversitemize bir arazi tahsis edildi. Bu, üniversitemiz için ciddi bir kaynak. Bu kaynağı üniversitemizin gelişmesi yararına değerlendireceğiz. Zira üniversitemiz bünyesine tahsis edilen bölge; makine, kimya, sanayi vb. sektörleri içerisinde barındıran İzmir’in en gelişmiş bölgesi konumunda” dedi.

“Şimdi çalışma zamanı hiçbir bahane yok”

Prof. Dr. Budak, “Artık üniversitemizde doktorasını yapmış bir Araştırma Görevlisi hocasına, bölümüne, dekanına ve dekanın oluşturduğu alt komisyona bağlı olmaksızın 365 gün 7/24 araştırma projelerini sunabilecek. Bunun için de 1 milyon TL’lik yazılım programı satın aldık. Bu sayede genç araştırmacılarımızın önlerindeki engelleri kaldırıyoruz. Şimdi çalışma zamanı hiçbir bahane yok” diye konuştu.

Öğrencilerinin isteklerine önem verdiğini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Barınma konusunda da yurt sayımız çok az bunun içinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızla irtibata geçtik, onlarda 4 bin kişilik yurt inşasına başlayacaklarını söylediler. Yurt yapımı için harekete geçildi. Projemiz belli bir safhaya geldi” dedi.

Ege Üniversitesi Hastanesinin mali durumu ile ilgili açıklamada bulunan  Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi hastanesi geçmişe oranla performansı yüksek bir hastane. Türkiye’nin en büyük yatak kapasiteli hastanesi. Göreve geldiğimizde maalesef üniversitemizde bir takım mali sıkıntılarla karşılaştık. Yaptığımız toplantılarda tasarruf tedbirleri açısından önemli kararlar alarak bunları derhal uygulamaya geçirdik. 450 milyon TL olan hastane borcunu, 110 milyona düşürdük.  Şu an hastanemiz kar etmeye başladı” dedi.

Ege Üniversitesi Televizyonu’nda yayınlanan “Benim Üniversitem” programı http://tv.ege.edu.tr linki üzerinden 19.10.2018’de saat 10, 13 ve 20 de   yayınlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir