EGE’DE “9. BİLİMSEL ARAŞTIRMA ÇALIŞTAYI”

Tolga Nayır-Islomiddin Safarov

Ege Bilimsel Araştırma Topluluğu(EBAT),  “9. Bilimsel Araştırma Çalıştayı”nı 19-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirecek. Çalıştay, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Toplantı Salonu’nda düzenlenecek.

İki gün sürecek olan çalıştayda, bilimsel bilginin ne olduğu ve ulaşma yöntemleri, bilgiye erişim, kaynak tarama, bilimsel problemi projelendirme, biyoistatistik, araştırmalarda yan tutma ve engellenmesi ve eleştirel makale gibi konular ele alınacak.

Ege Bilimsel Araştırma Topluluğu(EBAT)

Ege Bilimsel Araştırma Topluluğu (EBAT) 1987 yılında bir grup Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi tarafından kurulmuş bir öğrenci topluluğu. EBAT, tıp fakültesi öğrencilerinin multidisipliner bir yaklaşımla bilimsel düşünüş ve bilimsel araştırma yöntemlerini öğrenmesi ve öğrencilerin uluslararası temsilinin sağlanması amacıyla faaliyetlerini yürütüyor. EBAT’ın kendi içinde sinirbilim, fizyoloji, genetik olmak üzere 3 alt grubu mevcut.