Prof. Dr. Budak, “Can dostlar, projemiz ile daha kolay bir kış geçirecekler”

EÜ’de “Kedi ve Köpek Evleri” sahipleriyle buluştu

Prof. Dr. Budak,    “Can dostlar,  projemiz ile daha kolay bir kış geçirecekler” 

Mevsimin en soğuk günlerinin yaşandığı İzmir’de zor günler yaşayan can dostlar, Ege Üniversitesinde hayata geçirilen  “Kedi ve Köpek Evleri” projesi ile daha kolay bir kış geçirecekler.  Ege Üniversitesi Ana ve Hastane Kampüsü’nde uygun yerlere kedi ve köpek evlerinin kurulumunu öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Budak,  “Mevsimin en soğuk günlerini yaşıyoruz. Soğuk havalarda zor günler yaşayan can dostlar, proje sayesinde daha kolay bir kış geçirecekler. Bu soğuk kış günlerinde kendilerine sığınacak yer bulmuş olacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi’nde sokak hayvanlarının yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için ahşap malzemeden kedi ve köpek evleri yaptırıldı.  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak’ın desteği ile yaptırılan  “Kedi ve Köpek Evleri” sahipleriyle buluşturuldu.  Örnek bir projeye imza atan Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu, Rektör Prof. Dr. Budak’ın desteği ile kedi ve köpek evleri yaptırdı.

Ege Üniversitesi Ana ve Has   tane Kampüsünde uygun yerlere kedi ve köpek evlerinin kurulumunu öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Budak,   topluluk üyelerine ve gönüllü öğrencilere, böyle anlamlı ve önemli bir sorumluluk projesini hayata geçirdikleri için teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Budak, ” Bizler evlerimize girince sıcak ortamda oturma fırsatı buluyoruz. Ama hayvanlar ne yiyorlar ve ne içiyorlar bilemiyoruz. Bir köpeğin yalnızca başını okşuyorsunuz o size koşulsuz sevgisini veriyor. Öğrenci topluluğuna destek olmak amacıyla hayvanların bir nebze barınma yeme ve içme ihtiyaçlarını karşılamak adına hocalarımızla, öğrencilerimizle elimizden geleni yapıyoruz. Bunlar bizim insani görevimiz önemli olan beraberce bunu yürütebilmemiz. Biz kampüs çevresindeki hayvanları daha rahat ve daha güvenli ortamda barındırmak istiyoruz. Herkes bu duyarlılığa sahip olsa etrafımızda aç ve hasta hayvan kalmaz. İnsanlığımızı kaybetmediysek zor durumda olan her canlıya özen göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Kurduğumuz bu evlerle hem çevrede güzel bir görüntü oluşturacağız hem de hayvanlarımızı soğuk havalardan koruyacağız. Sürdürülebilir Yeşil Kampüs projemizin içerisinde can dostlarımızda yer alıyor. Projemizin sokak hayvanlar ile tamamlanacağına inanıyorum. Doğa sadece bizim evimiz değil hepimizin evi. Sokak hayvanlarına karşı duyarlılığı artırmak istiyoruz.  Çevremizi can dostlarımızla birlikte yaşanılabilir hale getirmek hepimizin görevi. Mevsimin en soğuk günlerini yaşıyoruz. Soğuk havalarda zor günler yaşayan can dostlar, proje sayesinde daha kolay bir kış geçirecekler. Can dostlar bu soğuk kış günlerinde kendilerine sığınacak yer bulmuş olacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Necdet Budak, hayvan hakları topluluğunun hedeflediği kampüse otomatik mama kapları alınması projesini de destekleyerek “ Bu proje için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Bütün öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı hayvanlara karşı daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu

 

 

Prof. Dr. Budak, “Can dostlar, projemiz ile daha kolay bir kış geçirecekler”” için bir yorum

  • 21 Ocak 2019 tarihinde, saat 11:00
    Permalink

    Bu şahane bir uygulama. Yaygınlaşması dileğiyle.. Her bölüm ve fakülte bahçesinde olmalı. Yabancı Diller Yüksekokulu olarak biz de isteriz 🙂

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir