Ege’de “Multidisipliner- Uygulamalı Kırmızıaltı Spektroskopi Eğitimi” verilecek

Gizem Uyanık – Yağmur Karadağ

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Multidisipliner/Uygulamalı Kırmızıaltı (Infrared) Spektroskopi Eğitimi” verilecek.  Uygulamalı eğitimler, EGE MATAL Spektroskopi Laboratuvarı’nda  25-26 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Eğitim, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Ünsalan ve Arş. Gör. Dr. Çisem Altunayar Ünsalan tarafından verilecek. Toplam dokuz dersten oluşacak olan eğitimde;  Kırmızıaltı Spektroskopi’nin kısa tarihçesi, Kırmızıaltı Spektrometreler, Üst Tonlar, Kombinasyon Bantları ve Fermi Rezonansı, Örnek Hazırlama Yöntemleri, Deneysel Yöntemler, Hidrojen Bağının Spektruma Etkisi , Spektral ve Uzaysal Çözünürlük, Spektrum Analizi ve İşleme Yöntemleri, Kırmızıaltı Spektroskopinin Uygulama Alanları ile ilgili konulara yer verilecek. Eğitim sonunda “Katılım Belgesi” verilecek. Katılımcılar egematalegitimi.ir@gmail.com adresi üzerinden 19 Ekim Cuma günü saat 17.00’ye kadar başvurularını yapabilecek.