Genç mühendisler geleceğe Ege’yle adım atıyor
Kübra Ceylan-Emre Tezcan
İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, ülkemizdeki mühendislik fakülteleri arasında kuruluş yılı, öğretim üyesi sayısı ve fiziksel alt yapı olanakları bakımından ilk sıralarda yer alan bir fakülte. Programlarının kalitesini akreditasyonla belgelemiş bölümlerinde kaliteli ve nitelikli, çağa uygun iyi bir eğitim veriliyor.
Türkiye sanayisine binlerce yetkin mühendis kazandıran EÜ Mühendislik Fakültesi, yeni eğitim öğretim döneminde de mühendislik mesleğini tercih edecek gençleri bekliyor.
Mühendis olmak isteyen öğrencilerin en iyiler olarak yetişmeleri için her türlü olanağı bünyesinde barındıran EÜ Mühendislik Fakültesi; sürekli gelişen ve yenilikçi bir anlayışla küresel anlamda bir mühendislik öğretimi veriyor.
Mühendislik fakülteleri arasında seçkin bir yere sahip
Nitelikli akademik kadrosu ile mühendislik fakülteleri arasında seçkin bir yere sahip olan EÜ Mühendislik Fakültesi; bilgisayar, biyomühendislik, deri, elektrik-elektronik, gıda, inşaat, kimya, makine ve tekstil mühendisliği olmak üzere dokuz bölümü ile öğrencilerini bilgi ve beceri yönünden bugünün ve geleceğin koşullarına göre yetiştiriyor.
Kimya Mühendisliği Bölümünde eğitimin tamamı İngilizce, Bilgisayar, Biyomühendislik, Elektrik-Elektronik, Gıda, İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde ise yüzde 30’u İngilizce dilinde sürdürülüyor. Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Gıda, İnşaat, Kimya, Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölüm programları MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilerek, EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verildi. Mühendislik Programları için Avrupa Akreditasyonu anlamına gelen EUR-ACE Etiketi, bölüm programının “Lisans Düzeyinde Avrupa’dan Akredite Olmuş Mühendislik Programı” anlamını taşıyor.
Üniversite – sanayi işbirliği çalışmalarında öncü
Mühendislik Fakültesinin bölümlerinde üniversite ile sanayi işbirliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalara öğrenciler eğitim planlarının son yılında yer alan “Bitirme Projesi” dersi ile dahil ediliyor.
Mühendislik Fakültesi, bölümleri arasında ve diğer fakülte ve üniversiteler ile karşılıklı etkileşim içerisinde çok disiplinli disiplinlerarası ilişkilerin geliştirilmesi, öğretim ve araştırmada işbirliğinin oluşturulmasını hedefleniyor. Biyomühendislik, Gıda, Kimya, Tekstil ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde Çift Anadal ve Yan Dal Programları mevcut. Bu bölümlerde okuyan başarılı öğrencilerin ikinci bir alanda lisans diploması alma veya ikinci bir dalda sertifika alma imkânları bulunuyor.
Gerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından olan ERASMUS Programı ile gerekse ikili işbirliği anlaşmaları kapsamında öğrenci değişimi gerçekleştiriliyor. Mühendislik Fakültesi, Ege Üniversitesi’nde ERASMUS programı ile en fazla öğrenci gönderen fakültesi. Yine IAESTE olarak bilinen uluslararası staj programı ile mühendislik fakültesinin öğrencileri yurt dışındaki endüstri kuruluşlarına staj için gönderiliyor ve yurt dışından da bu programla öğrenci kabul ediliyor.
Mühendislik Fakültesinin farklı bölümlerini bitiren mezunlar, kendi alanlarında veya ilgili alanlarda yüksek lisans ve daha sonra doktora çalışmalarına devam ederek akademik bir kariyer yapabilecekleri gibi mezun oldukları bölümden aldıkları eğitime göre sanayiden sağlığa kadar geniş bir alanda araştırma-geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat vb. alanlarda mühendis olarak görev alabiliyor.