Yeni nesil edebiyatçıların tercihi:  Ege Üniversitesi

                                 Resul Keleş-Batuhan Atabeyoğlu

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, çağı okuyabilen, çok yönlü düşünebilen, araştırmacı, topluma karşı sorumluluk bilinci taşıyan, paylaşımcı, yeniliklere ve değişime açık öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor. Ulusal ve uluslararası bilim dünyası ile ilişki ve bağları olan ve dünyadaki nitelikli edebiyat fakülteleriyle eşdeğer eğitim veren EÜ Edebiyat Fakültesi yeni adaylarını bekliyor.

Değişen ve gelişen dünya düzeni içinde çağdaş evrensel ölçülerde bilgi üreterek ve aktararak 42 yıllık birikimiyle eğitim veren EÜ Edebiyat Fakültesi, bölümü seçecek olan öğrencilerin en iyiler olarak yetişmeleri için her türlü olanağı bünyesinde barındırıyor. Nitelikli akademik kadrosu ile edebiyat fakülteleri arasında seçkin bir yere sahip olan EÜ Edebiyat Fakültesi, sadece eğitim olanakları ile değil, spor, sanat ve kültürel faaliyetleri ile de öğrenci odaklı bir fakülte.

Son teknoloji ile donatılan yeni bina

Son teknoloji ile donatılan yeni binasında eğitim öğretimine devam eden EÜ Edebiyat Fakültesi’nde isteğe bağlı bir yıl İngilizce hazırlık olmak üzere beş yıllık edebiyat eğitimi ile öğrencilerini donanımlı yetiştiriyor. EÜ Edebiyat Fakültesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık, Tarih, Arkeoloji, Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri, Psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Felsefe ve Sanat Tarihi olmak üzere 13 bölüm yer alıyor.

Üniversite sınavlarında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği edebiyat fakülteleri arasında yer alan EÜ Edebiyat Fakültesi, özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, kültür, bilim ve araştırma konularında büyük aşama gösteriyor.  Bünyesinde ERASMUS değişim programını barındıran EÜ Edebiyat Fakültesi öğrencilerine yurtdışında okuma fırsatı sunuyor. Edebiyat fakültesi; akıllı sınıflar, multimedya dershaneleri, sergi salonu, eğitim destek ünitesi, laboratuvarlar, psikoteknik değerlendirme merkezi gibi olanakları ile öğrencilerine kaliteli ve modern bir ortamda eğitim veriyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir