Egeli diş hekimlerine psikodrama eğitimi

İnci Şener-İbrahim Şengül

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında psikodrama eğitimi verildi. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilim ve Sanat Amfisinde, Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin katılımı ve Diş Hekimi Müjde Cinsdemir’in liderliğinde psikodrama uygulamaları yapıldı.

Psikodramanın uygulama   tekniklerinden bahseden Dr. Müjde Cinsdemir ”Kişinin empati yeteneği kazanmasına, güven duygusunun oluşmasına ve olumlu yönde değişimine imkan sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Eğitim kapsamında anlatılanlardan yola çıkılarak katılımcılar arasından seçilen gönüllüler ile sahnede canlandırmalar yapıldı. Etkinlik sonunda Diş Hekimi Müjde Cinsdemir’e EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülcan Coşkun Akar tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi.

Psikodrama Nedir?

Jacop Levy Moreno tarafından geliştirilen psikodrama tiyatroyu psikolojik tedavide kullanan ve insanların yaşamlarındaki onları etkileyen süreçleri canlandırarak eylem aracılığı ile ele alan tek yöntem. Eylem aracılığı ile öğrenilen deneyim ise kalıcı oluyor. Psikodrama ile klasik çözümler yerine kişi kendisi için en uygun çözümü bulması sağlanıyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir