Türkiye’nin genç meşalelerinin buluşma adresi

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi

Halis Erinç Keleş – Özgür Cem Boynueğri

         İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi, Türkiye’nin eğitim standartlarını uluslararası seviyeye taşıyan, nitelikli genç nesil öğretmenler yetiştirmeye devam ediyor.

Ülkemiz eğitim kuruluşlarına binlerce profesyonel öğretmen ve uzman kazandıran EÜ Eğitim Fakültesi, yeni eğitim öğretim döneminde de bu kutsal  mesleği tercih edecek gençleri bekliyor. Öğrencilerine bilgi ve beceri yönünden bugünün ve geleceğin koşullarına göre yetiştiren EÜ Eğitim Fakültesi, öğretmenlik mesleğini seçecek olan öğrencilerin en iyiler olarak yetişmeleri için her türlü olanağı bünyesinde barındırıyor. Nitelikli akademik kadrosu ile eğitim fakülteleri arasında seçkin bir yere sahip olan EÜ Eğitim Fakültesi, sadece eğitim olanakları ile değil, spor, sanat ve kültürel faaliyetleri ile de öğrenci odaklı bir fakülte.

Ağırlıklı olarak ilk ve orta öğretim kademesine öğretmen yetiştirmek üzere yapılandırılan EÜ Eğitim Fakültesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretmen ve psikolojik danışman adaylarının yanı sıra lisansüstü programlarla da eğitim uzmanı yetiştiriyor. Eğitim Fakültesi’nde yedi bölüm ve bu bölümlere bağlı dokuz lisans programında öğretmen ve psikolojik danışman eğitimi veriliyor. EÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde  “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Eğitim Bilimleri, Güzel Sanatlar Eğitimi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi, Özel Eğitim, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi, Temel Eğitim ve  Yabancı Diller Eğitimi” bölümleri bulunuyor.

Lisans öğrencileri ve mezunlar için pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı da düzenleyen EÜ Eğitim Fakültesi; Yükseköğretim Kurumu’nun  (YÖK) yetkilendirdiği kurumlar tarafından akredite edilen programlar arasında yer alarak kaliteli eğitimin adresi olduğunu belgelendiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir