Karakaş, “İnsanların kendilerinden kaçışını gösteriyorum”

“Kaçış” EÜ’de sanatseverlerle buluştu

Karakaş, “İnsanların kendilerinden kaçışını gösteriyorum”

Ceren Badur

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü işbirliğinde, İsveç Enstitüsü’nün desteklediği “Kimlik ve Toplumsal Cinsiyet” konularına odaklanan  “İMA/IMPLICATION” projesi kapsamında “Kaçış” isimli sergi sanatseverlerle buluştu.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Galerisinde açılan sergide Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencisi Seda Karakaş’ın eserleri yer aldı. Sergiye,Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci, akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Seda Karakaş, “İnsanların kendisinden kaçışını göstermek istedim. Tezat bir şekilde karşılarına ayna koydum. Bu şekilde aynada yansımalarını görsünler ve kendilerinden kaçmasınlar istedim. Herkesin doğrusunu bildiği halde kendisine yalan söylediği durumlar vardır. Asılı duran aynalarda da yüzümüzün birkaç yansımasını görebiliyoruz. Burada insanların aslında tek bir yüzünün olmadığını her ortama girdiğinde ayrı karaktere büründüğünü anlatmak istedim”  diye konuştu.

Güzel Sanatlar Eğitimi 22 öğrencinin eserlerinin yer aldığı “İMA/IMPLICATION” sergileri, 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir