Fulbright Türkiye “Doktora Tezi Araştırma Bursu” Veriyor

İnanç Babacanoğlu- Ege Kesebir- Furkan İçen

İZMİR (Ege Ajans)- Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu  Fulbright Türkiye tarafından Türkiye’de bir doktora programına kayıtlı olup son başvuru tarihinde ders aşamasını tamamlamış veya tamamlamak üzere olan, tez konusunu belirlemiş doktora öğrencilerine 2019-2020 akademik yılına yönelik “Doktora Tezi Araştırma Bursu” verilecek.

Türk ve Amerikan hükümetlerinin, özel ve devlet eğitim kurumları ile ortaklaşa yürüttüğü bir proje olan Fulbright Programı, kurulduğundan bu yana 6 bine yakın Türk ve Amerikalı öğrenci ile akademisyene burs olanağı sağladı. Program kapsamında, Fulbright mezunu Türk öğrenci ve öğretim üyeleri, ABD’deki çalışmalarını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek çalışmalarına ülkemizde devam ediyorlar. Program dahilinde ülkemize gelen Amerikalı akademisyenler de bilimsel çalışmalara katkı veriyor.

Son başvuru tarihi 26 Eylül 2018 olarak açıklanan programa öğrenciler ve akademisyenler online başvuru işlemlerine ve detaylı bilgilere www.fulbright.org.tr web adresinden ulaşabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir