Geleneksellikten Profesyonelliğe “1.Uluslarası ve 3.Ulusal Hemşirelik Tarihi Kongresi”

Ege Kesebir- Furkan İçen

İZMİR (Ege Ajans)-Ege Üniversitesi(EÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından, 19-21 Eylül 2018 tarihleri arasında “1.Uluslarası ve 3.Ulusal Hemşirelik Tarihi Kongresi” düzenlenecek. Kongre, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi yeni bina amfisinde ve konferans salonunda gerçekleşecek.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Akyar’ın onursal başkan olarak katılacağı kongrenin eş başkanları ise EÜ Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Asiye Akyol ve Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Eşer olacak.

“Geleneksellikten Profesyonelliğe” sloganıyla yola çıkan kongre, ulusal ve uluslararası çeşitli üniversitelerden ve farklı sağlık kuruluşlarından hemşirelerin katılımıyla zengin bir fikir ağına ev sahipliği yapacak. Kongre süresince kadın hareketleri, kadının sağlık alanına girişi, liderlik ve hemşire liderler, mitoloji ve sağlık, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, hemşirelik mesleğinde geleceğe bakış ana temaları tartışılacak. Çalıştay tarihi 19 Eylül olarak belirlenirken, kongre 20-21 Eylül 2018 tarihinde düzenlenecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir